Snijd de mango’s in de lengte aan beide kanten langs de ‘pit’.
Pureer de mango’s.
Mix 200 gram mango puree met de zijden tofu en zet de rest van de puree in de koelkast tot gebruik. Gebruik voor het mixen / opkloppen van de mousse een staafmixer, blender, nutri bullet, keukenmachine of handmixer.
Aan de volgende stap voegde ik een halve theelepel kaneel toe. Kardemom is ook heel geschikt voor dit dessert.
Schenk de mousse in twee schaaltjes, coupes of mooie glazen. Laat het minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
Aan de volgende stap voegde ik een theelepel dadelstroop toe. De mango’s zijn zoet, dus nodig is het niet.
Schenk de rest van de puree over de mousse.
Om het extra feestelijk te maken schaafde ik wat pure chocolade over de mousse. Schraap hiervoor met een scherp mes langs een stukje chocolade.Je kunt ook gehakte nootjes of vers fruit toevoegen om het dessert feestelijk(er) te maken.
Notities
Na een uitgebreid avondmaal is bovenstaand recept genoeg voor vier personen.