Dit overheerlijke Spaanse aardappelgerecht is een heerlijk bijgerecht, maar kan ook prima dienen als onderdeel van tapas.
Kook: 30 minutenmin
Ook nodig
cocktailprikkers
Ingrediënten
15krieltjes, met of zonder schil
½cupmayonaise, ca. 125 gram
1teenknoflook
1tlgerookte Spaanse paprika, hot!
1tlcitroensap
1elolijfolie
handvolbieslook, vers
peper en zout
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Kook de aardappeltjes in ongeveer 25minuten gaar.
Maak ondertussen de saus door een halve cup mayonaise in een schaal te scheppen. Voeg daar een theelepel Spaanse paprikapoeder, een theelepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een uitgeperste teen knoflook aan toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Meng alles goed door elkaar totdat je een romige saus hebt . Zet het opzij.
Giet de aardappelen af zodra ze goed gaar zijn. Laat ze even uitdampen.
Tapas
Leg de aardappelen op een mooie serveerschaal of houten plank.
Schep de pittige saus in een spuit (of plastic zakje waar je een puntje van afknipt). Spuit een flinke dot saus op iedere aardappel, knip de bieslook erboven en prik in iedere aardappel een prikkertje.
Bijgerecht
Serveer de aardappelen in een schaal of verdeel ze over de borden. Serveer de saus er apart bij.