Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel ze overvloedig met koud water. Schud al het overtollige water er af, dep ze desnoods droog met een keukenpapiertje of theedoek.
Stort de kikkererwten vervolgens in de koekenpan en bak ze, terwijl je de kikkererwten in beweging houdt. Na ongeveer vijf minuten voeg je een eetlepel olie, een theelepel gerookte Spaanse paprikapoeder en een halve theelepel komijnpoeder toe. Breng om smaak met wat versgemalen peper en zeezout. Schud de pan nog een paar keer goed, zodat alle kikkererwten een dun laagje olie en kruiden bevatten. Zet het dan opzij om af te koelen, tot minimaal kamertemperatuur.
Maak ondertussen de dressing door twee eetlepels olijfolie te mengen met een halve eetlepel witte wijnazijn, een fijngehakte teen knoflook en de fijngehakte peterselie. Breng op smaak met een klein beetje zeezout en versgemalen peper. Mix het goed door elkaar en zet het even opzij.
Hak de spinazie grof en schep het in een grote saladeschaal. Halveer of vierendeel de kerstomaatjes en voeg dit toe aan de spinazie. Voeg er vervolgens de afgekoelde gekruide kikkererwten aan toe en meng alles goed door elkaar.