Doe de rauwe cashews, tofu, ¼ cup water, citroensap, azijn, edelgistvloken, zout, knoflookpoeder en uienpoeder in een blender of keukenmachine en mix. Zet het opzij.
Vet een brood- of cakevorm in en zet het opzij tot gebruik.
Breng in een steelpan - al roerend - 1 cup water met 1 eetlepel agar agar aan de kook. Zodra het kookt zet je je kookwekker op 1 minuut. Blijf roeren terwijl het kookt.
Haal de pan van het vuur en giet het snel bij de rest van de ingrediënten in de blender of keukenmachine. Mix het nog eenmaal door elkaar en giet het dan in de vorm.
Egaliseer de bovenkant en zet het in de koelkast om af te koelen.
Als het eenmaal is afgekoeld kun je het uit de vorm halen en in plakken snijden. Snijd het vervolgens in blokjes.
Bewaar de feta blokjes in een afsluitbare bak. Om de feta extra lekker te maken voeg je nu de dille en oregano toe, sluit de bak af en schud goed zodat de kruiden zich goed verdelen.
Snelle variant
Snijd een pak tofu in hapklare blokjes en overgiet het met een goede olijfolie. Pers er een teen knoflook boven uit en voeg een halve theelepel dille en een halve theelepel oregano toe. Breng op smaak met versgemalen zeezout. Meng de inhoud goed, maar voorzichtig, door elkaar. Zet het in de koelkast tot gebruik.