Met wat goede olijven, feta en een heerlijke vinaigrette wordt jouw Griekse salade om te smullen. Wil je het helemaal afmaken ga dan voor de zelfgemaakte vinaigrette en zelfgemaakte feta.
Doe de grof gehakte Romaine sla in een saladeschaal, voeg daar de reepjes paprika, uienringen, kerstomaatjes, blokjes komkommer en olijven aan toe.
Schep alle ingrediënten goed door elkaar. Giet de vinaigrette over de salade, of serveer het apart. Voeg nu de feta toe.
Direct serveren.Restjes kun je een aantal dagen goed houden in de koelkast. Heb je de vinaigrette al door de salade gedaan, dan wordt het eerder ‘zompig’.
Notities
Romaine sla - ik ga uit van 2 normale kroppen Romaine sla, van baby Romaine heb je wel 3 of 4 kropjes nodig.Komkommer - ik ga uit van een grote komkommer, gebruik wat meer of minder naar eigen inzicht.Plantaardige feta - ik gebruikte ongeveer de helft van mijn zelfgemaakte plantaardige feta. Gebruik zoveel of zo weinig als wat je zelf lekker vindt. Geen tijd of zin om het zelf te maken? Koop het dan in de supermarkt, er is inmiddels keuze genoeg.