Deze groene salade zit bomvol vezels, is fris en knapperig en zal je een flinke dosis energie geven!
Kook: 15 minutenmin
Ingrediënten
120mlcitroensap
60mlwitte wijnazijn
2elahornsiroop
peper en zout
200grambroccolirijst , of roosjes
200gramlinzen
2stengelsbleekselderij
15grampeterselie
15gramdille
15grammunt
1jalapeño
60gramkiemgroenten
1avocado
2elpompoenpitten
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Meng in een grote schaal het citroensap, de witte wijnazijn en de ahornsiroop. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en hak de peterselie, dille en munt fijn. Verwijder de zaadlijst van de jalapeño peper en snijd in de lengte doormidden, snijd vervolgens dunne ringetjes.
Voeg alle ingrediënten - behalve de kiemgroenten, avocado en pompoenpitten - toe aan de dressing. Meng alles goed door elkaar.
Vlak voor het serveren snijd je de avocado in blokjes en voeg je dat samen met de kiemgroenten toe aan de salade. Meng het nog even door elkaar en strooi er dan de pompoenpitten over.
Eet smakelijk.
Notities
Deze salade kun je prima van tevoren maken en een aantal dagen in de koelkast bewaren.Het beste is om de avocado, pompoenpitten en kiemgroenten pas toe te voegen vlak voor het serveren.De avocado zal anders verkleuren. De kiemgroenten en pompoenpitten zullen hun knapperigheid verliezen.