Zelfs als je geen fan bent van tuinbonen zul je dit lekker vinden. Goede manier dus om aan tuinbonen te wennen, meer variatie in je eetpatroon te brengen en ongemerkt extra groenten te eten.
Kook de tuinbonen 2 min. in kokend water en giet af. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de knoflook, kikkererwten, de helft van de tuinbonen, de sesamolie en ⅔ van de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Houd een handje tuinbonen apart. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine, schraap de puree van de wanden en voeg een beetje ijswater toe. Meng tot een gladde puree. Voeg - indien nodig - steeds een klein beetje ijswater toe, tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Serveersuggestie
Schep de hummus in een schaaltje of op een plat bord. Geef er vers Turks brood, pita, tortilla chips of komkommerreepjes bij.