Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

Voor deze yoghurtcake met blauwe bessen en bramen kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Ik gebruikte overigens fruit uit de diepvries en dat ging prima. Het originele recept vond ik via Pinterest en komt van Simone’s Kitchen. In het originele recept staat 220 gram suiker vermeld, maar dat vind ik erg zoet. Door gebruik te maken van (over)rijpe bananen wordt het ook zoet, maar anders. Zoals gebruikelijk heb ik natuurlijk mijn zelfgemaakte vanille extract gebruikt voor het recept.

yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

Lekker bij de koffie, maar ook als ontbijt met een extra klodder dikke yoghurt
Kook: 1 uur 10 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 2 overrijpe bananen
  • 2 eieren
  • 140 gram dikke yoghurt / kwark
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram blauwe bessen / bramen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Smelt de boter en doe deze samen met de suiker, eieren, yoghurt en vanille extract in een kom. Roer het tot een gladde massa (of gebruik een mixer).
  • Voeg het meel toe en mix alles goed zodat er geen klontjes meer zijn.
  • Schep nu de blauwe bessen en bramen door het beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Strijk de bovenkant glad.
  • Plaats de cake in de oven en laat hem daar een uurtje staan.;Test met behulp van een satéprikker of de cake gaar is à komt de prikker er droog uit dan zit je goed!
  • Laat de cake even tien minuten afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Laat hem daarna volledig afkoelen op een taartrek/-rooster.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie