Yoghurtcake met citroen

Ooit, zo’n jaar of 21 geleden, had ik een Indische buurvrouw die mij trakteerde op een overheerlijke yoghurtcake. Er kwam dus geen melk aan te pas in dat recept, maar yoghurt. Dom genoeg heb ik haar toen niet om het recept gevraagd.

Speurtocht naar het juiste recept

Dus via social media heb ik doorgegeven dat er yoghurt en citroen in de cake moest. Via via kreeg ik toen onderstaand recept door. Alhoewel ik me niet voor kan stellen dat het zo simpel was, wil ik deze toch graag met jullie delen.

Eet hem zo, of maak een lekkere citroen glazuurlaag op de cake van poedersuiker en citroensap.

yoghurtcake

Yoghurtcake met citroen

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 80 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 225 gr Griekse yoghurt
  • 1 citroen geraspte schil
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in.
  • Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier.
  • Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen.
  • Doe het citroenrasp en de Griekse yoghurt in de kom.
  • Klop dit door tot een klontvrij mengsel. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
  • Stort het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de oven in zo'n 45 minuten gaar.

Notities

Weet je niet zeker of de cake gaar is, steek dan een satestokje in de cake: als deze er schoon weer uit komt is de cake gaar.

0Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *