Zalmtaartjes met avocado: zonder bakken, koken of stomen

Hou jij ook zo van zalm? Lees dan vooral verder, want deze zalmtaartjes zijn niet alleen lekker, ze zijn ook makkelijk om te maken. Je zult zeker succes oogsten als je gasten krijgt en je ze dit gerecht voorschotelt.

Zalm was het eerste wat ik lekker vond toen ik begon met vis, schelp- en schaaldieren. En nog steeds is het favoriet bij me. Gewoon rauwe gerookte zalm, uit de oven, zelf een moot zalm roken of vanuit het pannetje. Het is allemaal goed.

Deze overheerlijke zalmtaartjes maak je gewoon zonder te hoeven bakken, stoven of stomen. Lekker makkelijk, gezond en lekker dus.

Liever geen zalm?

Dan gebruik je gewoon rauwe ham of een ander soort vleeswaren wat je wel lekker vindt. Op deze manier kun je iedereen tevreden stellen.

Lekker met bijvoorbeeld een salade en een frisse limoendressing. Zijn de zalmtaartjes een voorgerechtje? Dan is onderstaand recept voldoende voor 4 personen. Gebruik in dat geval wat kleinere kommetjes of grote kopjes.

zalmtaartjes

Zalmtaartjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 841kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 plakjes brood
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 avocado's
  • 1 bekertje crème fraiche
  • ½ limoen (het sap)
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies

  • Kook de eieren in 7 minuten gaar en rooster het brood.
  • Neem twee schaaltjes en leg in ieder schaaltje een vel huishoudfolie. Doe per schaaltje 100 gram zalm erin, totdat het hele schaaltje is bedekt.
  • Stamp de avocado fijn met de crème fraiche en besprenkel met limoensap. Breng op smaak met peper en zout en roer nog een keer door.
  • Lepel wat van het mengsel in ieder schaaltje, en leg hierop een gepeld ei. Verdeel de rest van het avocadomengsel over de schaaltjes.
    zalmtaartjes
  • Dek het schaaltje af met geroosterd brood, wat je op maat hebt gemaakt. Druk dit even stevig aan.
  • Zet het schaaltje eventueel een half uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

Variatie

Voeg wat verkruimelde uitgebakken ontbijtspek toe. Of pijnboompitten die je even hebt geroosterd in een droge koekenpan.

Nutrition

Calories: 841kcal | Carbohydrates: 37g | Protein: 34g | Fat: 65g | Saturated Fat: 23g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 31g | Cholesterol: 264mg | Sodium: 1097mg | Potassium: 1431mg | Fiber: 14g | Sugar: 3g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *