Zelf groente bouillonpoeder maken

Vier uur, cup-a-soup! Je kent die reclame vast wel. Met deze groente bouillonpoeder geniet je dubbel: zelfgemaakt dus je weet wat er in zit! Bovendien is het ontzettend eenvoudig om zelf groente bouillonpoeder te maken.

Je kunt het recept helemaal naar je hand zetten door groente te gebruiken die jij lekker vindt. Voor dit recept gebruikte ik twee zakken kant-en-klaar voorgesneden soepgroente. Makkelijk, maar natuurlijk ook duurder dan wanneer je restjes groente opmaakt!

Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil.

Waarom zou je zelf bouillonpoeder maken?

In de eerste plaats is het leuk om te doen, maar daarnaast is het ook een manier om te weten wat er in je eten zit. Je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen. Bovendien is het toch ook een vorm van voedselverspilling tegengaan. Heb je een stuk prei over? Één of twee wortelen? Ui? Snijd het fijn en droog het voor later gebruik.

Je kunt de groente bouillonpoeder gebruiken als basis voor soepen en sauzen, maar ook toevoegen aan (roerbak)gerechten of gebakken aardappeltjes. Wat dacht je van een klein beetje toevoegen aan je groene smoothie?

wmf voedseldroger

Meer informatie over voedsel drogen

Natuurlijk eet ik ook gewoon ‘rommel’, lekker! Maar er zijn van die dagen dat ik de ingredientenlijst uitpluis en mijn tong zowat breek over de uitspraak van sommige ingrediënten. Ingrediënten die – in mijn ogen – niet echt veel goed doen voor je lijf. Dus als je iets zelf kunt maken, waarom zou je het dan niet een keer proberen?

En ja, ook ik heb gewoon een baan en kom soms tijd te kort. Toch merk ik dat ik veel meer geniet van dingen die ik helemaal zelf heb gemaakt. En niet alles is een blijvertje om zelf te maken, juist vanwege tijdgebrek, maar ik merk wel dat ik die producten dan toch minder uit de supermarkt haal.

bouillonpoeder

Recept groente bouillonpoeder

Groente bouillonpoeder

Nog geen beoordeling
Bereiding 8 uur
Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 2 zakken soepgroenten

Verse kruiden, bijvoorbeeld

  • peterselie, selderij, bieslook, tijm, rozemarijn, basilicum etc.

Zo maak je het

  • Verdeel de soepgroente over de droogbakken. Stel de temperatuur in op 70℃ en de tijd op 8 uur.
  • Droog vervolgens de kruiden 8 uur op 40℃. Je kunt deze stap natuurlijk ook overslaan en reeds gedroogde kruiden gebruiken.
  • Vermaal de groente en kruiden in een keukenmachine of blender. Breng op smaak met peper en zout en maal nogmaals.
  • Bewaar de bouillonpoeder in een afgesloten potje en bewaar op een donkere plaats.

Gebruik

  • Je kunt deze groente bouillonpoeder toevoegen aan soepen, sauzen, smoothies, roerbak gerechten of strooi wat over gebakken aardappeltjes.
Nederlands
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

KokenKoken

Plaats een reactie

Beoordeling