Vroeger haalde ik regelmatig van die frikandelbroodjes bij de warme bakker. Lekker met die curry die er in zat. Tegenwoordig maak ik ze zelf. En ik geef de curry er apart bij, is veel lekkerder. Door het verwarmen vond ik die saus altijd een beetje, hoe moet ik het zeggen, dik en klef. Door het apart te serveren blijft het geheel een stuk smakelijker! Lekker voor de lunch of als hartig hapje.
Frikandelbroodjes
Ik heb ze gemaakt in de airfryer omdat dat zo lekker snel gaat; niets voorverwarmen gewoon erin en gaan! En deze frikandelbroodjes geven ook weinig vet af, dus weinig afwas. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de oven bereiden. Verwarm dan de oven dan even tien minuten voor en bak de broodjes af in ca. 15 minuten.
Vervang de frikandel eens door knakworst, bockworst of kroket. Lekker met een honing-mosterdsausje!

Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg
- 4 mini frikandellen ((snackverpakking supermarkt))
Aan de slag
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Leg op ieder plakje twee mini frikandellen en rol ze losjes op. Druk de naad goed aan en knijp de uiteinden dicht. Maak drie inkepingen in het bladerdeeg met een scherp mes.
- Leg ze in de mand van de AF en stel de machine in op 200℃ en de tijd op 10 minuten.