Gnocchi di patate al forno is letterlijk vertaald gebakken aardappel klontjes. Het is behoorlijk wat werk om deze klontjes te maken, maar het was het meer dan waard!
Toen ik klaar was met de bereiding van gnocchi riep ik “nooit meer!”. Totdat ik aan tafel zat en de eerste hap gnocchi in mijn mond deed. Toen wilde ik gelijk weer nieuwe gaan maken. Het was het werk dubbel en dwars waard. Je wil gegarandeerd nooit meer gnocchi uit de supermarkt!
Wat is gnocchi?
Het woord gnocchi is het meervoud van gnocco en is een Italiaanse pasta-soort. Je kunt de gnocchi mooi maken door er ovaaltjes van te maken en ze met een vork een beetje te bewerken. Hierdoor blijft een eventuele saus ook beter kleven. In dit recept heb ik dat allemaal niet gedaan.
Recept gnocchi
Nederlanders willen saus
Wij Nederlanders gieten overal saus over. Maar sommige gerechten zijn lekkerder in al zijn eenvoud. Dat geldt zeker ook voor de Italiaanse keuken. Mijn man heeft het liefst een tomaten-vleessaus bij zijn ravioli of gnocchi. Ravioli eet ik liever met wat goede olijfolie, citroensap en eventueel wat pijnboompitjes. Voor deze gnocchi ben ik helemaal gelukkig met de salieboter.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!