Zomerse pastasalade

Deze zomerse pastasalade is heerlijk licht en toch vullend. Perfect voor zomerse avonden of tijdens een picknick. Al jaren maak ik pastasalade, maar toen ik het onlangs kreeg voorgeschoteld bij mijn dochter was ik op slag verliefd op haar salade. Die was veel lekkerder!

Het mooie van pastasalade is dat je het eigenlijk al van tevoren klaar kunt maken, perfect dus ook om mee te nemen voor een lunch op kantoor of picknick in het bos.

Snel klaar en campingproof

Terwijl je de pasta kookt snijd je zongedroogde tomaatjes klein en halveer of vierendeel je de kerstomaatjes. De gemengde salade komt uit een zak dus hoef je alleen maar open te trekken. Je mengt alles en klaar ben je.

Deze salade is dus niet alleen erg lekker, het is ook nog eens heel erg snel klaar. En omdat je alleen maar de pasta hoeft te koken – en dus maar 1 pit nodig hebt – is het ook heel erg geschikt om te maken op de camping!

Wil je het nog eens extra lekker maken? Strooi er dan wat Parmebaas over! Dat is een zelfgemaakt alternatief voor Parmezaanse kaas.

Recept zomerse pastasalade

zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade

Een heerlijke zomerse pastasalade die goed vult en toch licht is.
Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram tricolore fusilli
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 zak gemengde salade
  • 2 el pesto

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet vervolgens de pasta af en giet er ijskoud water over heen. Herhaal desnoods twee keer. Lauw of koud is het lekkerst.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Snijd de kerstomaatjes in vieren of door de helft. Varieer een beetje met de grootte van de stukjes.
  • Stort de pasta in een grote schaal en schep de pesto erdoor. Schep er vervolgens de tomaten en gemengde sla erdoor.

Notities

Bestrooi de salade eventueel met Parmebaas.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Pasta – ik gebruikte tricolore fusilli omdat het er zo gezellig uit ziet. Het spreekt voor zich dat je ook een andere pasta kunt gebruiken.
  • Zongedroogde tomaten – Grand’ Italia bevatte de minste toevoeging daarom koos ik voor dit merk.
  • Pesto – neem een pesto naar keuze. Ik koos voor vegan Costa Ligure pesto Genovese bio (AH). Deze bevat dus – uiteraard – geen parmezaanse kaas en is verrukkelijk.
  • Kerstomaatjes – neem de soort die je normaal ook eet. Omdat het zo gezellig staat koos ik voor een mix van rode en oranje/gele tomaatjes. Ook de vorm varieerde waardoor ik halve, gevierendeelde en plakjes tomaat in de pastasalade had.
parmezaanse kaas

Meer zomerse recepten

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie