Maak een bergje van de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in de bloem.
Meng in dit kuiltje de boter, het water, 1 ei en een snufje zout.
Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg daarna uit en bekleed er een ingevette, gekartelde bakvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het overige deeg eraf en rol hier dunne banen van 1 centimeter breed uit. Maak van deze repen een vlechtwerk.
Bestrijk de rand van het deeg met eidooiermengsel met room. Verkruimel de Stilton over de bodem en strooi hier de walnoten over.
Leg het vlechtwerk mooi rondom op de rand van de taart. Roer 4 eieren met de crème fraîche glad en breng op smaak met een beetje zout en peper en schenk deze vulling over de walnoten.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.