Gebruik altijd onbespoten rozenblaadjes. Lekker op brood (zoet!) of bij een stukje lamsvlees.
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):3jampotten
Ingrediënten
75gramrozenblaadjes
300mlwater
15mlcitroensap
450gramgeleisuiker
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Breng het water aan de kook. Voeg de rozenblaadjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken, met de deksel op de pan.
Laat het mengsel afkoelen en zeef dan de vloeistof. De blaadjes worden niet meer gebruikt (maar je kunt er wel een aantal toevoegen op het eind, gewoon omdat het mooi staat)
Breng het rozenwater aan de kook en voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
Laat de rozenjam - als het begint te borrelen - nog 4 minuten doorkoken tot de jam de gewenste dikte heeft (zie tip hieronder).
Schep de jam in gesteriliseerde jampotjes en sluit deze direct.
Notities
Ergens op internet las ik dat je een test kunt doen om te zien of de jam al klaar is. Gebruik een koelkastkoud-schoteltje en laat daar een druppel jam op vallen, als het meteen stolt heeft het de goede dikte (ik heb dit zelf overigens nog niet geprobeerd).