Mijn overheerlijke jam van fruit en chiazaad kun je maken met verschillende soorten fruit. Zowel vers als diepvriesfruit kun je gebruiken. Heerlijk door de yoghurt, havermoutpap of op de boterham.
Kook: 10 minutenmin
Ingrediënten
500gramfruit, aardbeien, frambozen, blauwe bessen etc.
2elchiazaad
2elahornsiroop
1elcitroensap
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Maak het fruit schoon. Bij grote stukken fruit snijd je het wat kleiner, kleine fruitsoorten kun je zo gebruiken.
Doe het fruit, chiazaad en de citroensap in een pan en zet het op middelhoog vuur. Roer goed door en laat het dan op laag vuur ongeveer 6 pruttelen. Roer regelmatig, zodat het fruit uiteen valt.
Afhankelijk van de dikte van de jam gebruik je een vorm, pureestamper of blender om het fruit te pureren. Zet nu het vuur uit.
Roer het chiazaad erdoor en schenk de jam in een pot. Zet het in de koelkast waar de jam verder op zal stijven.
Notities
Diepvries frambozen zijn meestal redelijk zuur. Ben je een zoetekauw proef dan even tussendoor of de jam meer zoetstof nodig heeft.