Energieballetjes met blauwe bessen zijn niet alleen een voedzaam tussendoortje, maar ook heerlijk als dessert of bij een 'high tea'. Lekker fris door het citroensap.
Week de dadels in kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Giet ze af, maar bewaar het water. Stop de dadels in de keukenmachine.
Week de cashewnoten tien minuten in kokend water, giet ze daarna af en doe het water weg. Voeg de cashews bij de dadels.
Voeg havervlokken, citroensap en -rasp, en de blauwe bessen toe aan de keukenmachine. Maal tot er een dik deeg ontstaat. Voeg eventueel een eetlepel van het weekwater van de dadels toe als het deeg te droog is.
Maak van de mix balletjes, zo groot als een bitterbal. Rol de balletjes eventueel door de kokosrasp.
Bewaar de balletjes in een afsluitbare bak en plaats het tot gebruik in de koelkast.
Notities
Je kunt de balletjes tot twee weken in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook invriezen. Ze blijven dan zeker 3 maanden goed.