artisjokharten

Quiche met artisjokharten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Calorieën: 712kcal

Ingrediënten

  • 4 plakken ontbijtspek
  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • Italiaanse kruiden (naar smaak)
  • 1 bakje hamreepjes
  • 1 kipfilet (gerookt)
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 2 blikken artisjokharten (ca. 400 gram)
  • peper en zout
  • kruimeldeeg (voor hartige taart)
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de ontbijtspek uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Fruit de sjalotjes en geperste knoflook in het achtergebleven spekvet. Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, peper en zout toe. (Ik gebruikte ongeveer 1 eetlepel kruiden).
  • Snijd ondertussen de gerookte kip in kleine blokjes en voeg dit samen met de hamreepjes toe aan de sjalotjes.
  • Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de tomaatjes in smalle reepjes en voeg ook toe aan de pan. Verkruimel tenslotte de uitgebakken spek over het geheel en zet het vuur uit. Laat het mengsel even afkoelen.
  • Klop de eieren en room door elkaar.
  • Bedek de bodem van een quiche-vorm met het deeg en doe de vulling erin. Schenk het eimengsel erop. Bestrooi met de kaas en sla het overhangende terug naar binnen.
  • Zet de schaal ca. 30 minuten in de oven.

Nutrition

Calories: 712kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 39g | Fat: 40g | Saturated Fat: 20g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 13g | Cholesterol: 332mg | Sodium: 1841mg | Potassium: 516mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g