gehaktbroodjes

Gehaktbroodjes uit de AF

1 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 5 gehaktbroodjes
Calorieën: 240kcal

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt (ik gebruikte mager gehakt)
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 sjalotje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sambal
  • 1 ei
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  • Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar.
  • Om het gehakt gelijkmatig te verdelen gebruikt ik een kwart cup maatschepje. Ik haalde er vijf porties uit.
  • Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op de ene helft van een plakje bladerdeeg.
  • Maak met een gewoon mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje.
    gehaktbroodjes
  • Druk de zijkanten goed aan/dicht met een vork of je vingers (ik vind een vork een leuker effect geven).
  • Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei.
  • Leg de broodjes in de mand en schuif in de AF. Stel de AF in op 200°C en de tijd op 10 minuten.

Nutrition

Calories: 240kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 17g | Fat: 16g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 91mg | Sodium: 324mg | Potassium: 235mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 0.2g