Zo maak je zelf saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes zijn een heerlijk tussendoortje. Ik haalde ze graag bij de bakker of de Hema, maar tegenwoordig maak ik ze gewoon zelf. Lekker makkelijk in de airfryer.

Meer airfryer recepten

saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Prep: 5 min
Kook: 12 min
Totaal: 17 min
Porties: 5 gehaktbroodjes
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een saucijzenbroodje is een heerlijk tussendoortje en supermakkelijk te maken.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt mager
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 sjalotje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sambal
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  • Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar met een vork of je handen. Gebruik een ¼ cupmaat om het gehakt in gelijk porties te verdelen.
  • Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op ieder plakje bladerdeeg. Maak met een scherp mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje. Druk de zijkanten goed dicht met een vork.
    gehaktbroodjes
  • Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei en leg ze vervolgens in de airfryer. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op tien minuten.
Tussendoortje
Nederlands
Saucijzen recept, Saucijzenbroodje
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review