Zo maak je zelf saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes zijn een heerlijk tussendoortje. Ik haalde ze graag bij de bakker of de Hema, maar tegenwoordig maak ik ze gewoon zelf. Lekker makkelijk in de airfryer.

saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Een saucijzenbroodje is een heerlijk tussendoortje en supermakkelijk te maken.
Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):5 gehaktbroodjes

Ook nodig

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 sjalotje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sambal
  • 1 ei
  • peper en zout

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  • Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar met een vork of je handen. Gebruik een ¼ cupmaat om het gehakt in gelijk porties te verdelen.
  • Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op ieder plakje bladerdeeg. Maak met een scherp mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje. Druk de zijkanten goed dicht met een vork.
  • Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei en leg ze vervolgens in de airfryer. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op tien minuten.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 240kcal | Koolhydraten: 7gr | Eiwit: 17gr | Vet: 16gr | Waarvan verzadigd: 5gr | Waarvan onverzadigd: 3gr | Cholesterol: 91mg | Zout: 324gr | Vezels: 0.3gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meer airfryer recepten

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie