Zo maak je zelf saucijzenbroodjes

Onverwacht visite of lekkere trek? Met wat bladerdeeg en gehakt maak je zelf de lekkerste saucijzenbroodjes.

saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes zijn een heerlijk tussendoortje. Ik haalde ze graag bij de bakker of de Hema, maar tegenwoordig maak ik ze gewoon zelf. Lekker makkelijk in de airfryer.

Meer airfryer recepten

saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

3.25 van 4 stemmen
Auteur: Sylvia
Een saucijzenbroodje is een heerlijk tussendoortje en supermakkelijk te maken.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 5 gehaktbroodjes

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt (mager)
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 sjalotje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sambal
  • 1 ei
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  • Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar met een vork of je handen. Gebruik een ¼ cupmaat om het gehakt in gelijk porties te verdelen.
  • Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op ieder plakje bladerdeeg. Maak met een scherp mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje. Druk de zijkanten goed dicht met een vork.
    gehaktbroodjes
  • Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei en leg ze vervolgens in de airfryer. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op tien minuten.
Tussendoortje
Nederlands
Saucijzen recept, Saucijzenbroodje
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info