Saucijzenbroodjes zijn een heerlijk tussendoortje. Ik haalde ze graag bij de bakker of de Hema, maar tegenwoordig maak ik ze gewoon zelf. Lekker makkelijk in de airfryer.
Meer airfryer recepten
- Maak van je Airfryer een Eifryer en kook of bak je eitjes erin!
- Geroosterde kikkererwten (airfryer)
- Courgettepakketjes met gegrilde tomaten
- Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)

Saucijzenbroodjes
Porties: 5 gehaktbroodjes
Afdrukken
Pin
Een saucijzenbroodje is een heerlijk tussendoortje en supermakkelijk te maken.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt mager
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 sjalotje
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el sambal
- 1 ei
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
- Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar met een vork of je handen. Gebruik een ¼ cupmaat om het gehakt in gelijk porties te verdelen.
- Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op ieder plakje bladerdeeg. Maak met een scherp mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje. Druk de zijkanten goed dicht met een vork.
- Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei en leg ze vervolgens in de airfryer. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op tien minuten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!