Saucijzenbroodjes zijn een heerlijk tussendoortje. Ik haalde ze graag bij de bakker of de Hema, maar tegenwoordig maak ik ze gewoon zelf. Lekker makkelijk in de airfryer.
Materiaal
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 sjalotje
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el sambal
- 1 ei
- peper en zout
Zo maak je het
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
- Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar met een vork of je handen. Gebruik een ¼ cupmaat om het gehakt in gelijk porties te verdelen.
- Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op ieder plakje bladerdeeg. Maak met een scherp mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje. Druk de zijkanten goed dicht met een vork.
- Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei en leg ze vervolgens in de airfryer. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op tien minuten.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Meer airfryer recepten
- Maak van je Airfryer een Eifryer en kook of bak je eitjes erin!
- Geroosterde kikkererwten (airfryer)
- Courgettepakketjes met gegrilde tomaten
- Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!