Toen wij nog regelmatig naar “onze Surinees” gingen, kregen we altijd een bakje met geroosterde kikkererwten. Zalig vond ik dat. Maar helaas, de Surinees besloot juwelier te worden en zijn vrouw (de kok) kon haar keuken sluiten. Toen moest ik zelf aan de slag.
De kikkererwten werden nooit meer zoals zij ze maakte. En ik legde me daar bij neer. Totdat ik een airfryer kreeg. De hoop herrees en ik besloot de gok te wagen. Er moesten en zouden overheerlijke geroosterde kikkererwten komen. Wanneer manlief dan aan de chips zou gaan, kon ik een “gezond handje nootjes” nemen. En het is gelukt!
Dit recept is voor de airfryer, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de oven roosteren. Ze zijn klaar als ze lekker knapperig zijn.
PS Voeg ze eens toe aan je salade in plaats van croutons!

Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- zout ((snufje))
Aan de slag
- Laat het blik kikkererwten goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog.
- Leg een bakpapier onder in de bak en stel de AF in 190°C en bak de erwten ongeveer 10 minuten.
- Doe de erwten in een schone kom en voeg kruiden naar smaak toe.
- Doe de erwten weer in de AF en bak ze nog een minuten of 10 op 190°C.
Wat een goed idee om zelf geroosterde kikkererwten te maken. Ga ik beslist zelf ook snel doen! Bedankt.
Hej Astrid, geniet ervan! Snel klaar en lekker (gezond) snacken!