Geroosterde kikkererwten kregen we altijd geserveerd als we naar het Surinaamse restaurant in het dorp gingen. Helaas besloot de eigenaar op een dag als juwelier verder te gaan en zijn vrouw – de kokkin – kon haar keuken sluiten. Ik moest dus zelf de keuken in.
De kikkererwten werden nooit zoals zij ze maakte. En ik legde me daar bij neer. Totdat ik een airfryer kreeg. De hoop herrees en ik besloot de gok te wagen. Er moesten en zouden overheerlijke geroosterde kikkererwten komen. Wanneer manlief dan aan de chips zou gaan, kon ik een “gezond handje nootjes” nemen. En het is gelukt!
Materiaal
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- snuf zout
Zo maak je het
- Laat het blik kikkererwten goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog.
- Leg een vel bakpapier in het mandje en stel de AF in 190°C. Schep de kikkererwten erin bak ze tien minuten.
- Doe de erwten in een schone kom en voeg de kruiden toe.
- Schep de kikkererwten terug in de AF en bak ze in nog eens tien minuten lekker knapperig.
Meer recepten met kikkererwten
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Wat een goed idee om zelf geroosterde kikkererwten te maken. Ga ik beslist zelf ook snel doen! Bedankt.
Hej Astrid, geniet ervan! Snel klaar en lekker (gezond) snacken!