Een goed gevulde roeromelet

Wat is nu weer een roeromelet? Als ik heel eerlijk ben is dat een foutje! Het had een omelet moeten worden, maar haastige spoed is zelden goed. Het eindigde dus in een roerei-achtig geheel. Maar de smaak was er niet minder om, dus wat geeft het?! Heb jij weleens van dit soort rare blunders die achteraf toch goed uitpakten?

Bosui of lente-ui

Ik dacht altijd dat een bosui hetzelfde was als een lente-ui. Maar blijkbaar is er toch verschil. Een lente-ui is een té vroeg geplukt bosuitje. Een lente-ui heeft niet zo’n knolletje aan de onderkant, want dat is nog wat onderontwikkeld zeg maar. Als je nog een stukje over hebt, gooi het dan niet weg! Zet het in een klein glaasje met een beetje water. Binnen twee weken zijn de stengels weer gegroeid. Sterker nog, ik zag na één week al resultaat!

Goedgevulde roeromelet

Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 5 eieren
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 rode ui (klein)
  • 2 bosuitjes
  • 2 el hamreepjes (optioneel)
  • 1 el olijfolie of boter
  • peper
  • ½ tl hot paprikapoeder
  • 1 el melk

Instructies

  • Snijd de ui en paprika's in kleine stukjes. Fruit ze in de boter of olie.
  • Klop de eieren los met een beetje melk. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Als de ui en paprika naar je zin zijn (knapperig of juist zacht) voeg je de hamreepjes en bosuitjes toe en giet je het eimengsel erover.
  • Als de onderkant gestold is keer je de hele boel om. Eventueel met behulp van een bord. Of je doet net als ik: en maakt er een roeromelet van 🙂
  • Beleg de boterhammen met de eieren en strooi er wat paprikapoeder en peper over.
Lunch
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review