Rode uiensaus

Mmmmm een broodje shoarma of een broodje kaas wordt al snel een stuk lekkerder als je er een klodder van deze rode uiensaus op doet. Als wij vroeger een broodje shoarma aten, maakte ik deze saus (en knoflooksaus) eigenlijk altijd zelf. Opeens ben ik daarmee gestopt en kocht ik kant-en-klare rode saus. Maar die haalt het niet bij deze rode uiensaus!

Opruimen en geld besparen

Ik doe minder vaak boodschappen dan voorheen. Deels door Corona en deels om geld te besparen. Iedere dag boodschappen doen betekent echt dat je meer geld uitgeeft. Ik wel in ieder geval. Daarnaast ben ik ook druk bezig om van alles op te ruimen. Vooral de voorraadkast en vriezer mochten weleens gereorganiseerd worden!

Zo kwam het dat ik nog pitabroodjes in de vriezer vond en kip die wel lang genoeg in de vriezer had doorgebracht. En – oh joepie – ook nog een potje shoarmakruiden! Ik maakte er heerlijk broodjes shoarma met rode uiensaus van.

rode uiensaus

Rode uiensaus

Broodje shoarma? Dan maak je deze heerlijke rode uiensaus natuurlijk gewoon zelf!
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 mason jar

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 2 rode uien (niet al te groot)
  • olijfolie
  • ketchup (ik gebruikte chili en normaal, Heinz want er is geen andere!)
  • 1 teen knoflook

Aan de slag
 

  • Maak de uien schoon en snipper ze. Hevel ze over naar een mason jar of jampot (of andere bak of pot die je goed af kunt sluiten).
  • Spuit er ketchup op tot net boven de helft van de mason jar of jampot. Roer goed door en spuit er dan nog meer ketchup bij.
  • Giet er 1 a 2 eetlepels olijfolie bij en roer door. Knijp een teentje knoflook erboven en sluit de pot af. Zet weg tot gebruik.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *