Zo maak je rode uiensaus

Mmmmm een broodje shoarma of een broodje kaas wordt al snel een stuk lekkerder als je er een klodder van deze rode uiensaus op doet. Als wij vroeger een broodje shoarma aten, maakte ik deze saus (en knoflooksaus) eigenlijk altijd zelf. Opeens ben ik daarmee gestopt en kocht ik kant-en-klare rode saus. Maar die haalt het niet bij deze rode uiensaus!

Opruimen en geld besparen

Ik doe minder vaak boodschappen dan voorheen. Deels door Corona en deels om geld te besparen. Iedere dag boodschappen doen betekent echt dat je meer geld uitgeeft. Ik wel in ieder geval. Daarnaast ben ik ook druk bezig om van alles op te ruimen. Vooral de voorraadkast en vriezer mochten weleens gereorganiseerd worden!

Zo kwam het dat ik nog pitabroodjes in de vriezer vond en kip die wel lang genoeg in de vriezer had doorgebracht. En – oh joepie – ook nog een potje shoarmakruiden! Ik maakte er heerlijk broodjes shoarma met rode uiensaus van.

rode uiensaus

Rode uiensaus

Kook: 10 min
Porties: 1 mason jar
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Broodje shoarma? Dan maak je deze heerlijke rode uiensaus natuurlijk gewoon zelf!

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 rode uien niet al te groot
  • olijfolie
  • ketchup ik gebruikte chili en normaal, Heinz want er is geen andere!
  • 1 teen knoflook

Instructies

  • Maak de uien schoon en snipper ze. Hevel ze over naar een mason jar of jampot (of andere bak of pot die je goed af kunt sluiten).
  • Spuit er ketchup op tot net boven de helft van de mason jar of jampot. Roer goed door en spuit er dan nog meer ketchup bij.
  • Giet er 1 a 2 eetlepels olijfolie bij en roer door. Knijp een teentje knoflook erboven en sluit de pot af. Zet weg tot gebruik.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Nederlands
Rode uiensaus, UIensaus recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review