Geroosterde kikkererwten

Snacken met groente is hip! Ik kwam op het idee om dit simpele receptje voor geroosterde kikkererwten te delen door Irma. Kun jij je Irma de tolk nog herinneren? Vast wel als ik zeg dat zij degene is die het woord ‘hamsteren’ ging gebaren? De aanleiding is natuurlijk triest, maar het gebaar zelf vond ik echt hilarisch. Wat het journaal haalde was het hamsteren van toilet- en keukenpapier. Maar ook pasta en blikken voeding werden massaal ingekocht. Ik snap het ergens wel. Eten is nu eenmaal belangrijk en als er een sluiting dreigt dan wil je toch wat in huis hebben. We laten ons toch leiden door angst denk ik. Ik heb niet (bewust) mee gedaan met het hamsteren, maar blijkbaar deed ik toch wat meer boodschappen dan anders.

Voorraadbeheer

Deze hele Corona-crisis heeft er wel voor gezorgd dat ik weer eens kritisch naar mijn voorraadkast ben gaan kijken. Alles heb ik door mijn handen laten gaan. De app Stock It is nu mijn geheugen voor de voorraadkast, de koelkast en de vriezer. Ik heb alles ingevoerd in de app en herinneringen gezet voor de houdbaarheid van bepaalde producten. Als ik nu iets uit de voorraadkast pak, dan streep ik dat af in de app. Ik heb Stock It nu een week of drie in gebruik en ben er eigenlijk zeer tevreden over. Ik probeer er bewust mee bezig te zijn. Vergeet je iets erin te zetten of eruit te halen, dan gaat die app zijn doel natuurlijk voorbij.

Download gratis

Stock It in de App Store
Stock It in Google Play

Kikkererwten

Tijdens het opruimen kwam ik een blikje kikkererwten tegen. Kikkererwten eet ik graag, dus die vondst was niet zo bijzonder. Maar de grootte van het blikje was wel bijzonder. Geen idee hoe ik dat ooit heb kunnen kopen, want ik denk dat er een ons overbleef na uitlekken. Echt een mini-blikje dus. Onderstaand recept is dan ook ter inspiratie. Gebruik je eigen geur- en smaakpapillen voor de hoeveelheid van kruiden. Waar ik een theelepel hot paprikapoeder geweldig vind, heb jij misschien liever een half theelepeltje zoete paprikapoeder. Experimenteer vooral. Oh ja, mocht je toch nog wat over hebben (kan me niet voorstellen) dan kun je ze een paar dagen bewaren in een goed afgesloten potje.

geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Trek in een lekkere snack tijdens je favoriete serie op Netflix? Laat die zak chips voor wat het is en maak deze onwijs lekkere geroosterde kikkererwten. Je wilt gegarandeerd meer.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten
 

  • kikkererwten
  • olijfolie

Ter inspiratie, dus niet alles tegelijk 🙂

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken, dep ze desnoods voorzichtig droog met een keukenpapiertje.
  • Doe ze in een schaal en voeg olijfolie en kruiden toe. Op een blik van 400 gram volstaat 1 eetlepel olijfolie. Kruiden is naar smaak. Voor 100 gram kikkererwten gebruikte ik een halve theelepel hot paprikapoeder, een snuf knoflookpoeder en een snuf uienpoeder.
  • Mix alles goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hier de kikkererwten op. Doe de bakplaat in het midden van de oven.
  • Na 30 minuten schud je kikkererwten even goed of rol ze om met een lepel. Doe de oven uit en laat de kikkererwten nog ca. 15 minuten nagaren.

Ik had maar een klein beetje kikkererwten en ik had ze iets te hoog geplaatst, waardoor ze iets knapperiger waren dan gepland. Ze waren wel heel erg lekker en hadden een goed pittige nasmaak. 
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *