Groentenstoofschotel met kikkererwten

Deze stoofschotel is een makkelijk recept en zit bovendien boordevol groenten. Door de ras el hanout heeft het een heerlijke smaak.

Een groentenstoofschotel met kikkererwten is een lekker en simpel eenpansgerecht. Hierdoor is het gerecht ook erg makkelijk te bereiden op de camping.

Ingrediënten groentenstoofschotel

  • Courgette. Je kunt zowel de gele als de groene courgette gebruiken.
  • Wortel. De overgebleven wortelen kun je als tussendoortje eten met bijvoorbeeld deze heerlijke avocadospread.
  • Paprika. In dit recept gebruikte ik twee kleine rode paprika’s, maar voor de kleurigheid kun je ook groene, gele of oranje paprika’s gebruiken.
  • Ui. Gebruik twee kleine of een grote witte of gele ui.
  • Kikkererwten. Als ik de tijd heb gebruik ik gedroogde kikkererwten die ik eerst kook in de instant pot, maar op de camping is een blik stukken makkelijker.
  • Tomatenblokjes uit blik voldoen prima. Je kunt ook verse tomaten gebruiken, voeg dan tomatenpuree en groentenbouillon toe.

Hoe snipper je een ui?

De gouden tip voor het snel snipperen van een ui. Pel de ui en halveer hem. Snijd hem dan in tot aan het kruintje, maar snijd het niet door. Draai de ui een halve slag en snijd hem, afhankelijk van de grootte, nog tweemaal in. Ook nu weer niet helemaal doorsnijden. Nu kun je van boven naar beneden snijden en je hebt snippers! Gordon Ramsay laat het je zien in zijn YouTube filmpje.

Paprika snijden

Regelmatig zie ik dat er flink wat paprika weg wordt gegooid, dat vind ik zo zonde! Ik zet de paprika rechtop. Pak het steeltje vast en snijd dan vanaf de steelaanzet naar beneden. Hiermee heb ik een flink stuk paprika zonder zaadjes. Zo ga ik de hele paprika rond. Uiteindelijk heb ik alleen de steelaanzet en een klont met zaadjes over wat ik zo weg kan gooien.

Hoe maak je de groentenstoofschotel

  • Wassen en snijden. Was de groenten en dep het droog. Snijd de groenten in stukken van ongeveer dezelfde grootte. Snijd de wortelen in plakjes, zodat deze net zo snel gaar zijn als de rest.
  • Fruiten. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie.
  • Stoven. Stoof de groenten een minuut of tien.
  • Doorwarmen. Giet de kikkererwten af en voeg ze toe aan de stoofschotel. Laat dit nog een minuut of tien doorwarmen.
  • Serveren. Serveer met een lekker dikke volkoren boterham of een salade.

Wat doe je met restjes?

Per toeval kwam ik erachter dat je dit recept kunt omtoveren tot het perfecte hartige broodbeleg. Mijn man vond dat de stoofschotel een beetje te veel bite had. Hierdoor had ik de helft over. Weggooien doe ik zelden, maar ik had ook geen zin om de volgende dag hetzelfde te eten. Ik besloot het dus in de blender te doen en maar te zien wat er van zou komen. Het nieuwe gerecht werd een hit! Mijn man baalde zelfs toen het op was.

Meer eenpansgerechten

Groentenstoofschotel met kikkererwten

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 2 uien (klein)
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (klein)
  • 2 wortels
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 200 gr)

Instructies
 

  • Maak de groenten schoon en dep het overtollige water op.
  • Snijd de ui in snippers, de courgette en paprika in blokjes en de wortel in plakjes.
  • Fruit de ui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit. Strooi de ras el hanout erover en fruit even kort mee.
  • Voeg nu de courgette, paprika, wortel en tomatenblokjes toe. Stoof de groenten 10 minuten.
  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe aan de groente. Laat dit nog tien minuten doorwarmen.
  • Serveer met brood of een lekkere salade.
Diner
Nederlands
Groenten stoofschotel, Stoofschotel recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info