Groentenstoofschotel met kikkererwten

Groentenstoofschotel met kikkererwten is een makkelijk recept. En door toeval kwam ik erachter dat je dit recept voor twee doeleinden kunt gebruiken. Mijn man vond dat het gerecht een beetje te veel bite had. Hij wilde het dus liever niet nog een keer eten. Daar zat ik dan: twee porties gemaakt, één keurig opgegeten. Weggooien doe ik zelden, dus dan heb je twee keuzes: je eet de volgende dag nog een keer hetzelfde of je probeert er een nieuw gerecht van te maken. Ik besloot het laatste. En dat is hier thuis een superhit geworden!

Ik schepte de overgebleven portie in de blender. Ik zette de blender aan totdat het geheel fijn genoeg was om te smeren, maar nog genoeg structuur had om wat te kauwen. Het resultaat was een overheerlijke groentenspread (link volgt) die wel wat weg had van deze muhammara. Lekker fris op je volkoren boterham. Zo at ik afgelopen week dus groenten bij het ontbijt en ook nog bij de lunch. En weet je wat het leukste is? Mijn man vond het op brood heerlijk en baalde dat het op was! Nu dus maar weer een nieuwe lading maken.

Uien snijden zorgt voor natte ogen. Er zijn talloze tips te vinden om dat huilen tegen te gaan, maar ik heb de gouden tip nog niet gevonden. De gouden tip voor het snel snipperen van een ui heb ik wel. Pel de ui en halveer hem. Snijd hem dan in tot aan het kruintje, maar snijd het niet door. Draai de ui een halve slag en snijd hem, afhankelijk van de grootte, nog tweemaal in. Ook nu weer niet helemaal doorsnijden. Nu kun je van boven naar beneden snijden en je hebt snippers. Zie je liever een filmpje? Klik dan hier.

Paprika snijden is ook zo’n werkje wat simpeler kan. In plaats van de paprika te halveren en dan de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen doe ik het anders. Snijd de uiteinden van de paprika af. Zet de paprika rechtop, snijd aan één kant van de paprika van boven naar beneden in, leg hem op zijn kan en snijd het midden eruit. Resultaat is een hele lap paprika, twee kontjes en een klont zaadjes. Bekijk hier een filmpje (ik snijd minder uiteinde eraf, zonde om zoveel paprika weg te gooien).

Groentenstoofschotel met kikkererwten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 764.6 kcal
Prijs: ± € 4,75

Ingrediënten
 

  • 2 uien (klein)
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (klein)
  • 2 wortels
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 200 gr)
  • 2 volkoren boterhammen

Aan de slag
 

  • Maak de groenten schoon en dep het overtollige water op.
  • Snijd de ui in snippers, de courgette en paprika in blokjes en de wortel in plakjes.
  • Fruit de ui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit. Strooi de ras el hanout erover en fruit even kort mee.
  • Voeg nu de courgette, paprika, wortel en tomatenblokjes toe. Stoof de groenten 10 minuten.
  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe aan de groente. Laat dit nog tien minuten doorwarmen.
  • Serveer met brood.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *