Bloemkool-broccoli koekjes kun je serveren als bijgerecht bij het diner of de BBQ, maar is ook lekker als tussendoortje.
Ingrediënten voor bloemkool-broccoli koekjes
- Bloemkool. Een bloemkool weegt al gauw 1 kilo. Vries in wat je over hebt of maak er bloemkoolrijst of bloemkoolsalade van.
- Broccoli. Een stronk broccoli weegt ongeveer 250 gram na het verwijderen van bladeren en stronk. Gooi de stronk niet weg, maar snijd hem klein. Je kunt hier perfect broccoli soep van koken of voeg het toe aan groentesoep.
- Parmezaanse kaas. Voor een vegan versie kun je de Parmezaanse kaas achterwege laten of zelf Parmezaanse kaas maken.
- Bloem. Vervang bloem door amandelmeel als je een glutenintolerantie hebt.
- Ei. Vervang het ei door 1 eetlepel chiazaad en 3 eetlepels water.

Bloemkool-broccoli koekjes
Benodigdheden
- Blokrasp
Ingrediënten
- 350 gram bloemkool geraspt
- 200 gram broccoli geraspt
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 sjalotje fijn gesneden
- 2 cm gemberwortel geraspt
- 2 tenen knoflook fijn gesneden
- 60 gram bloem of amandelmeel
- 1 tl kurkuma
- 1-2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- (Begin met 1 ei) Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Als het mengsel te droog is en dus niet goed genoeg plakt voeg je een 2e ei toe.
- Vorm met natte handen koekjes van het mengsel met een doorsnede van 5 cm en een dikte van 1 cm.
- Bak de koekjes af in ongeveer 25 minuten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!