Bloemkool-broccoli koekjes kun je serveren als bijgerecht bij het diner of de BBQ, maar is ook lekker als tussendoortje.
Bloemkool-broccoli koekjes
Ook nodig
- Blokrasp
Ingrediënten
- 350 gram bloemkool, geraspt
- 200 gram broccoli, geraspt
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 60 gram bloem of amandelmeel
- 1 tl kurkuma
- 1-2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- (Begin met 1 ei) Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Als het mengsel te droog is en dus niet goed genoeg plakt voeg je een 2e ei toe.
- Vorm met natte handen koekjes van het mengsel met een doorsnede van 5 cm en een dikte van 1 cm.
- Bak de koekjes af in ongeveer 25 minuten.
Persoonlijke notities
Voedingswaarden
Energie: 468kcal | Koolhydraten: 78gr | Eiwit: 28gr | Vet: 7gr | Waarvan verzadigd: 2gr | Waarvan onverzadigd: 2gr | Cholesterol: 186mg | Zout: 169gr | Vezels: 18gr
Beoordeel dit recept
Bewaaar recept
Opmerking bij de ingrediënten
- Bloemkool – een bloemkool weegt al gauw 1 kilo. Vries in wat je over hebt of maak er bloemkoolrijst of bloemkoolsalade van.
- Broccoli – een stronk broccoli weegt ongeveer 250 gram na het verwijderen van bladeren en stronk. Gooi de stronk niet weg, maar snijd hem klein. Je kunt hier perfect broccoli soep van koken of voeg het toe aan groentesoep.
- Parmezaanse kaas – voor een vegan versie kun je de Parmezaanse kaas achterwege laten of zelf Parmezaanse kaas maken.
- Bloem – vervang bloem door amandelmeel als je een glutenintolerantie hebt.
- Ei. Vervang het ei door 1 eetlepel chiazaad en 3 eetlepels water.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!