Bloemkool-broccoli koekjes

bloemkool-broccoli koekjes

Bloemkool-broccoli koekjes kun je serveren als bijgerecht bij het diner of de BBQ, maar is ook lekker als tussendoortje.

Ingrediënten voor bloemkool-broccoli koekjes

  • Bloemkool. Een bloemkool weegt al gauw 1 kilo. Vries in wat je over hebt of maak er bloemkoolrijst of bloemkoolsalade van.
  • Broccoli. Een stronk broccoli weegt ongeveer 250 gram na het verwijderen van bladeren en stronk. Gooi de stronk niet weg, maar snijd hem klein. Je kunt hier perfect broccoli soep van koken of voeg het toe aan groentesoep.
  • Parmezaanse kaas. Voor een vegan versie kun je de Parmezaanse kaas achterwege laten of zelf Parmezaanse kaas maken.
  • Bloem. Vervang bloem door amandelmeel als je een glutenintolerantie hebt.
  • Ei. Vervang het ei door 1 eetlepel chiazaad en 3 eetlepels water.

bloemkool-broccoli koekjes

Bloemkool-broccoli koekjes

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 350 gram bloemkool (geraspt)
  • 200 gram broccoli (geraspt)
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 sjalotje (fijn gesneden)
  • 2 cm gemberwortel (geraspt)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 60 gram bloem (of amandelmeel)
  • 1 tl kurkuma
  • 1-2 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • (Begin met 1 ei) Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Als het mengsel te droog is en dus niet goed genoeg plakt voeg je een 2e ei toe.
  • Vorm met natte handen koekjes van het mengsel met een doorsnede van 5 cm en een dikte van 1 cm.
  • Bak de koekjes af in ongeveer 25 minuten.
Diner, Tussendoortje
Nederlands
Bloemkool-broccoli koekjes, Bloemkool-broccoli recept, Ovengerecht
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info