Zomerse tortilla’s – Mexicaanse stijl

Met deze zomerse tortilla’s in Mexicaanse stijl zet je in een kwartier een heerlijke maaltijd op tafel. De meeste ingrediënten heb ik altijd wel in huis. Als het een erg broeierige dag is, of ik heb geen zin om te koken, dan is dit een geweldig recept. Natuurlijk kun je er ook nog vlees, vis of ei aan toevoegen, maar wij vonden dit vegetarische recept heerlijk. Deze tortilla’s staan met stip in mijn zomer-top-tien.

Gooi het kontje van de lente-ui niet weg, maar kweek hem weer op! Om een lente-ui op te kweken zet je het kontje in een glas met water. Zet dit op een zonnige plek in de vensterbank en ververs het water regelmatig. Met een week of twee zijn de stengels weer aangegroeid. Tof niet!? Wist je trouwens dat lente-uitjes veel calcium en ijzer bevatten en het rijk is aan vitamine A, C, B6, B11 en K? Goed bezig dus voor hart- en bloedvaten!

Maar heb je tijd of geen zin om ze op te kweken? Dan kun je verspilling toch tegengaan. Doe het kontje van de lente-ui samen met de schillen van de wortel in een afsluitbare zak of bak die in de vriezer mag. Als je steevast kontjes van prei, wortel etc. of overgebleven stukjes ui in die zak of bak stopt heb je op een gegeven moment een heerlijk begin van groentebouillon. Leeg de inhoud van die zak of bak in een grote pan en vul aan met water. Zet het op het vuur en laat het minimaal een uur trekken. Giet het daarna door een zeef en gooi de groenten weg. Laat de bouillon afkoelen.

Soms heb je maar een klein beetje groentebouillon nodig. Door de afgekoelde bouillon in te vriezen in een ijsblokjeshouder kun je precies dat pakken wat je nodig hebt. Of vries het in grotere porties in zodat je wat kunt drinken als je een beetje flauw bent. Net wat voor jouw huishouden handig is.

zomerse tortillas

Zomerse tortilla’s – Mexicaanse stijl

Zelfs op een zeer warme tot hete dag zijn deze zomerse tortilla's heerlijk verfrissend!
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 blik rode kidneybonen ((uitlekgewicht ca. 200 gr))
  • 1 lente-uitje
  • 3 tomaten
  • 1 winterwortel
  • 1 Jalapeñopeper ((in pot, ik gebruikte de rode variant))
  • 1 avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 grote volkoren tortilla's ((of 4 kleine))
  • 30 gr geraspte kaas ((30+))

Aan de slag
 

  • Laat de bonen uitlekken en spoel ze goed af. Maak alle groenten schoon.
  • Snijd de bosui in dunnen ringetjes en de tomaten in blokjes. Rasp de wortel.
  • Meng alle groenten met de kidneybonen, Jalapeñopeper, olie en wat citroensap. Hussel alles goed door elkaar.
  • Optioneel: verwarm de tortilla's in een koekenpan of in de magnetron zodat ze wat soepeler zijn.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en pel de schil eraf. Snijd de avocado in dunne plakjes.
  • Verdeel het bonenmengsel over de tortilla's, beleg het met de avocadoplakjes en strooi er kaas over.
  • Je kunt de tortilla's nu oprollen of als een taco op een bord leggen.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *