Zomerse tortilla’s – Mexicaanse stijl

Met deze zomerse tortilla’s in Mexicaanse stijl zet je in een kwartier een heerlijke maaltijd op tafel. De meeste ingrediënten heb ik altijd wel in huis. Als het een erg broeierige dag is, of ik heb geen zin om te koken, dan is dit een geweldig recept. Natuurlijk kun je er ook nog vlees, vis of ei aan toevoegen, maar wij vonden dit vegetarische recept heerlijk. Deze tortilla’s staan met stip in mijn zomer-top-tien.

tortilla
Je kunt de avocado er ook in blokjes doorheen doen

Recept zomerse tortilla’s

Zomerse tortilla’s – Mexicaanse stijl

5 van 1 stem
Zelfs op een zeer warme tot hete dag zijn deze zomerse tortilla's heerlijk verfrissend!
Bereiding 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik rode kidneybonen, ca. 200 gram
  • 1 lente-uitje
  • 3 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 Jalapeño, in pot, rood
  • 1 avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 volkoren tortilla's, groot, of 4 kleine
  • 30 gram kaas, geraspt

Zo maak je het

  • Laat de bonen uitlekken en spoel ze goed af. Maak alle groenten schoon.
  • Snijd de bosui in dunnen ringetjes en de tomaten in blokjes. Rasp de wortel.
  • Meng alle groenten met de kidneybonen, Jalapeñopeper, olie en wat citroensap. Hussel alles goed door elkaar.
  • Optioneel: verwarm de tortilla's in een koekenpan of in de magnetron zodat ze wat soepeler zijn.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en pel de schil eraf. Snijd de avocado in dunne plakjes.
  • Verdeel het bonenmengsel over de tortilla's, beleg het met de avocadoplakjes en strooi er kaas over.
  • Je kunt de tortilla's nu oprollen of als een taco op een bord leggen.
Hoofdgerecht
Nederlands
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Lente-ui kweken

Gooi het kontje van de lente-ui niet weg, maar kweek hem weer op! Om een lente-ui op te kweken zet je het kontje in een glas met water. Zet dit op een zonnige plek in de vensterbank en ververs het water regelmatig. Met een week of twee zijn de stengels weer aangegroeid. Tof niet!? Wist je trouwens dat lente-uitjes veel calcium en ijzer bevatten en het rijk is aan vitamine A, C, B6, B11 en K? Goed bezig dus voor hart- en bloedvaten!

tortilla
Lekker met wat O’Fraiche van Friendly Vikings

Tips om verspilling tegen te gaan

Maar heb je tijd of geen zin om ze op te kweken? Dan kun je verspilling toch tegengaan. Doe het kontje van de lente-ui samen met de schillen van de wortel in een afsluitbare zak of bak die in de vriezer mag. Als je steevast kontjes van prei, wortel etc. of overgebleven stukjes ui in die zak of bak stopt heb je op een gegeven moment een heerlijk begin van groentebouillon. Leeg de inhoud van die zak of bak in een grote pan en vul aan met water. Zet het op het vuur en laat het minimaal een uur trekken. Giet het daarna door een zeef en gooi de groenten weg. Laat de bouillon afkoelen.

Soms heb je maar een klein beetje groentebouillon nodig. Door de afgekoelde bouillon in te vriezen in een ijsblokjeshouder kun je precies dat pakken wat je nodig hebt. Of vries het in grotere porties in zodat je wat kunt drinken als je een beetje flauw bent. Net wat voor jouw huishouden handig is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Beoordeling