Met een paprika spiegelei eet je ongemerkt groente

Eet jij ook niet zoveel groente als je eigenlijk zou willen? Of als je zou moeten? De laatste tijd valt het mij op dat ik langzaam maar zeker weer minder groente ben gaan eten. Steeds vaker ben ik aan het ‘snaaien’. Ik ben dus maar weer een eetdagboekje bij gaan houden waarover je hieronder meer leest. Voor mij is dat toch een stok achter de deur. Het is namelijk best confronterend als je ziet wat je naar binnen werkt aan onnodige dingen. Maar met een paar simpele aanpassingen krijg je meer groente binnen en je hebt bovendien niet meer zo’n behoefte aan snaaien.

Groente bij ontbijt en lunch?

Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar begin de dag eens met groente! Maak bijvoorbeeld een omelet met wat groente erin verwerkt. Of maak een heerlijke smoothie met boerenkool. Alhoewel dit misschien meer is voor de wat “geoefende” smoothie-drinker. Begin anders met deze overheerlijke spinazie-limoen smoothie. Of neem een lekkere volkoren boterham met muhammara en wat plakjes komkommer. Ongemerkt krijg je dan toch al aardig wat groente binnen.

Voedingscentrum biedt hulp

Om te zien wat ik nu allemaal binnenkrijg gebruik ik sinds kort (weer) de app Kies Ik Gezond van het Voedingscentrum. Erg handig moet ik zeggen! Je kunt in de app aangeven welke ingredienten voor jou een no go zijn. Je mag bijvoorbeeld geen zout. Als je dan in de winkel met een product in je handen staat kun je de barcode scannen met die app en je ziet gelijk of het product zout bevat. Geen gehannes meer met een leesbril. Ook worden er alternatieven gegeven voor artikelen die het voedingscentrum niet of minder gezond vindt. In combinatie met Mijn Eetmeter geeft dit me een goed inzicht in mijn eetgedrag. Bijkomend voordeel is dat ik ook nog eens een paar kilo afgevallen ben. Joehoe!

Download de apps

De apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Je moet echter wel een account aanmaken voor Mijn Eetmeter. Daarin worden gegevens gevraagd als e-mail, lengte, gewicht, leeftijd, man of vrouw.

paprika ei

Paprika spiegelei

Paprika en ei op een volkoren boterham is heerlijk voor ontbijt of lunch. En je hebt alvast wat van de benodigde 200 gram groente per dag binnen gekregen. Goed bezig!
Kook: 10 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 1 paprika
 • ½ bosje peterselie
 • 1 el olijfolie of boter
 • snuf paprikapoeder
 • peper en zout
 • 4 boterhammen, (volkoren)

Instructies

 • Was de paprika en snijd hem in vier ringen.
 • Verwarm de olie of boter in een koekenpan en bak hierin de paprika tot deze wat zachter is geworden. Breek dan voorzichtig boven iedere ring een ei. Strooi er een beetje paprikapoeder over.
 • Snijd of knip ondertussen de peterselie fijn. Als het ei naar wens is strooi je er de peterselie over.
 • Besmeer de boterhammen met boter of margarine naar keuze en beleg met de paprika eieren.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie