Muhammara: dé Libanese dip waar je je vingers bij opeet!

Muhammara: dé Libanese dip waar je je vingers bij opeet!

0 Comments

Tijdens de lunchpauze zou ik met mijn collega een broodje gaan halen. Op het bordje stond “muhammara (paprika, walnoot, granaatappel)”. We waren allebei erg benieuwd en wilden wel een klein beetje proeven op een stukje stokbrood. Zo gezegd, zo gedaan. En toen was daar ineens een nieuwe verslaving en zag ik een legio mogelijkheden voor dit lekkere goedje! Maar eerst werd het verorberd op een stokje.

Waar komt muhammara vandaan

Muhammara is een dip uit het Midden-Oosten en bestaat o.a. uit paprika’s, walnoten en granaatappelsiroop. Deze dip is erg verrassend omdat het zowel zoet, als zuur, pittig én zout van smaak is. In het Arabisch betekent Hamra rood. Muhammara betekent ‘de rode’.

Granaatappelsiroop

Granaatappelsiroop is in de meeste Turkse winkels wel te vinden, maar de supermarkten verkopen het tegenwoordig ook nog weleens. En je zou het ook zelf kunnen maken natuurlijk door granaatappelpitjes in te laten koken tot er een siroop ontstaat.

Muhammara

Muhammara

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: Libanees
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 3 paprika's rood
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen het sap
  • 100 gr walnoten
  • 1 tl komijn
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 30 gr couscous
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en rooster ze 15-20 minuten in de oven tot de schil zwart wordt. Laat de paprika’s daarna goed afkoelen. Het velletje kun je daarna makkelijk verwijderen.
  • Wel ondertussen de couscous in een bakje met heet water.
  • Snijd de paprika's, rode peper, ui en de knoflook in kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten (behalve het zout) in de keukenmachine en maal dit tot er een dip ontstaat. Breng daarna op smaak met zout.
  • Breng daarna op smaak met zout.

Notities

Voeg een scheutje olijfolie toe als de dip te droog is naar je zin.

Gerelateerde berichten

Laten we het eens hebben over Paprika

Laten we het eens hebben over Paprika

Nee, we gaan het niet hebben over de paprika om te eten, maar over een app genaamd Paprika. Deze app wil jij ook hebben!

Slowcooker Sunday | Pittige schotel met vergeten groente

Slowcooker Sunday | Pittige schotel met vergeten groente

Dit is oorspronkelijk een vegetarische schotel en zo hebben wij hem ook gegeten. Maar zodra ik de voordeur open deed rook ik al dat hier héél goed wat stoofvlees of karbonade door had gekund. Dat ga ik de volgende keer dan ook zeker doen. Er […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.