Muhammara (Libanese dip)

Dippen. Soppen. Smeren. Het kan allemaal, als je er maar veel van gebruikt. Heerlijk.

Muhammara

Tijdens de lunchpauze zou ik met mijn collega een broodje gaan halen. Op het bordje stond “muhammara (paprika, walnoot, granaatappel)”. We waren allebei erg benieuwd en wilden wel een klein beetje proeven op een stukje stokbrood. Zo gezegd, zo gedaan. En toen was daar ineens een nieuwe verslaving en zag ik een legio mogelijkheden voor dit lekkere goedje! Maar eerst werd het verorberd op een stokje.

Waar komt muhammara vandaan

Muhammara is een dip uit het Midden-Oosten en bestaat o.a. uit paprika’s, walnoten en granaatappelsiroop. Deze dip is erg verrassend omdat het zowel zoet, als zuur, pittig én zout van smaak is. In het Arabisch betekent Hamra rood. Muhammara betekent ‘de rode’.

Granaatappelsiroop

Granaatappelsiroop is in de meeste Turkse winkels wel te vinden, maar de supermarkten verkopen het tegenwoordig ook nog weleens. En je zou het ook zelf kunnen maken natuurlijk door granaatappelpitjes in te laten koken tot er een siroop ontstaat.

Muhammara

Muhammara

0 van 0 stemmen
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 3 paprika's (rood)
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen (het sap)
  • 100 gr walnoten
  • 1 tl komijn
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 30 gr couscous
  • snufje zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en rooster ze 15-20 minuten in de oven tot de schil zwart wordt. Laat de paprika’s daarna goed afkoelen. Het velletje kun je daarna makkelijk verwijderen.
  • Wel ondertussen de couscous in een bakje met heet water.
  • Snijd de paprika's, rode peper, ui en de knoflook in kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten (behalve het zout) in de keukenmachine en maal dit tot er een dip ontstaat. Breng daarna op smaak met zout.
  • Breng daarna op smaak met zout.

Sylvia’s tips

Voeg een scheutje olijfolie toe als de dip te droog is naar je zin.
Gang Appetizer
Keuken Libanees
Trefwoord Muhammara, Muhammara recept, Paprika dip, Paprika spread
Heb jij dit recept al geprobeerd? Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram. Vermeld @SilphyasKitchen en hashtag #SilphyasKitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info