Snoepen en smullen zonder schuldgevoel? Dat kan met deze paprikaspread.

Snoepen en smullen zonder schuldgevoel? Dat kan met deze paprikaspread.

Van mijn keurige eetstijl (glutenvrij, niets geraffineerd, geen suikers etc.) is niet zo heel erg veel meer over, alhoewel het er wel weer aan zit te komen. Maar de glutenvrije rijstcrackers van Van der Meulen zijn er echt wel in gebleven. Wat zijn die ontzettend lekker. Gewoon zonder beleg al. Maar dan moet je wel de lente-ui uitvoering nemen. Maar goed, we gingen een paprikaspread maken, dus genoeg over de toastjes.

Geroosterde paprikaspread

27 juli 2018
: 10 min
: EasyPeasy

Lekkere spread voor op toastjes, brood of op een plakje komkommer.

Door:

Ingrediënten
  • 200 gram geroosterde paprika's
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • ½ el sambal
  • 15 gram krulpeterselie
  • mespunt kaneelpoeder
  • 4 el olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de geschaafde amandelen.
  • Stap 2 Doe vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine of maal met de staafmixer tot er een spread ontstaat.
  • Stap 3 Let op: dit gaat vrij vlot aangezien alle ingrediënten zacht, danwel nat zijn. Het moet geen gemalen poppenstront worden.

En zoals met alles geldt het ook voor deze spread: hij wordt nog veel lekkerder als je je zelf geroosterde paprika’s gebruikt in dit recept. Paprika’s zelf roosteren is een fluitje van een cent. Hier lees je hoe je dat kunt doen. Overigens kun je dan de kruidenboter achterwege laten, je hoeft alleen de kale paprika te roosteren.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.