Paprikaspread

Van mijn keurige eetstijl (glutenvrij, niets geraffineerd, geen suikers etc.) is niet zo heel erg veel meer over, alhoewel het er wel weer aan zit te komen. Maar de glutenvrije rijstcrackers van Van der Meulen zijn er echt wel in gebleven. Wat zijn die ontzettend lekker. Gewoon zonder beleg al. Maar dan moet je wel de lente-ui uitvoering nemen. Maar goed, we gingen een paprikaspread maken, dus genoeg over de toastjes.

En zoals met alles geldt het ook voor deze spread: hij wordt nog veel lekkerder als je je zelf geroosterde paprika’s gebruikt in dit recept. Paprika’s zelf roosteren is een fluitje van een cent. Hier lees je hoe je dat kunt doen. Overigens kun je dan de kruidenboter achterwege laten, je hoeft alleen de kale paprika te roosteren.

paprikaspread

Geroosterde paprikaspread

Kook: 10 min
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Lekkere spread voor op toastjes, brood of op een plakje komkommer

Ingrediënten

  • 200 gr geroosterde paprika’s
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • ½ el sambal
  • 15 gr krulpeterselie
  • mespunt kaneel
  • 4 el olijfolie

Instructies

  • Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de geschaafde amandelen.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine of maal met de staafmixer tot er een spread ontstaat.
  • Let op: dit gaat vrij vlot aangezien alle ingrediënten zacht en/of enigszins vochtig zijn.
Broodbeleg, Dip
Nederlands
Dip recept, Hartig beleg, Paprika recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review