Met spinazie gevulde wraps

Mexicaanse wraps met een twist. Met spinazie gevulde wraps zijn een welkome afwisseling op het wraps-menu. Wat kan ik toch ontzettend van die wraps genieten zeg! En wat een mogelijkheden ook. Gek eigenlijk dat je soms zo zit vastgeroest in een bepaald recept dat je niet verder kijkt dan je neus lang is. Dat had ik dus met wraps. Die at je als Mexicaanse wraps. Op maar één manier. PUNT. Nu eet ik ze als bijvoorbeeld als een Mexicaanse tosti (quesadilla). Maar ook de zomerse tortilla zijn zalig. Deze wraps gevuld met spinazie zijn geven weer een heel andere smaak aan de bekende Mexicaanse pannenkoek. En ook dit vonden we weer erg lekker. Alhoewel mijn man het wel een hele hap spinazie vond. Sja… dat heb je met groente!

Soorten spinazie

Er zijn grofweg drie soorten spinazie: baby spinazie, bladspinazie en wilde spinazie. Baby spinazie vind je in het voorjaar en late najaar en is heel erg geschikt om in salades te verwerken. Of lekker op een broodje kaas. Bladspinazie heeft wat grotere bladen en is wat stugger dan baby spinazie. Vanaf ongeveer maart vind je het in de winkel. Deze spinazie gebruik je voornamelijk in warme gerechten. En dan heb je nog de wilde spinazie. De bladeren zijn nog wat groter en stugger en de steeltjes zijn niet smakelijk. Ook slinkt deze wilde spinazie een heel stuk minder dan zijn kleinere broertje.

Vers of conserve?

Je hebt spinazie in pot en blik. Dat is meestal gewone bladspinazie. Zelf heb ik spinazie nog nooit uit pot of blik gegeten. Het ziet er niet aantrekkelijk uit in mijn ogen. Dan heb je ook nog diepvries spinazie: à la creme of gewoon ingevroren blaadjes. Vroeger vond ik de à la creme versie heerlijk, met aardappelen én vissticks! Nu eet ik liever verse spinazie: rauw, gekookt, gewokt of verwerkt in een smoothie of groentensapje. Heerlijk.

Wel of niet opnieuw opwarmen?

Op de website GroenteGroente vond ik het volgende:

In Nederland (gek genoeg of niet of nauwelijks in de rest van de wereld) gaat het hardnekkige verhaal dat je spinazie niet opnieuw mag opwarmen, omdat er dan schadelijke stoffen (nitrieten) zouden worden gevormd. Hoewel dit vroeger inderdaad zo was, is dit geval tientallen jaren geleden geweken.

Met de komst van de koelkast en het goed en snel af laten koelen van spinazie is het vormen van schadelijke stoffen geweken. Aldus GroenteGroente en het Voedingscentrum.

Hoeveel spinazie heb ik nodig?

Omdat spinazie zo slinkt heb je toch zeker 300 gram per persoon nodig. Gebruik je spinazie rauw in een salade, dan kun je natuurlijk met minder af.

met spinazie gevulde wraps

Met spinazie gevulde wraps

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

  • Ovenschaal

Ingrediënten
 

  • 600 gr spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • peper (naar smaak)
  • ½ tl hot paprikapoeder
  • 1 handje walnoten
  • 4 volkoren wraps
  • 100 gr geraspte kaas

Voor de salsa

  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • peper (naar smaak)
  • ½ limoen (sap)

Aan de slag
 

  • Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Meng de tomatenblokjes, de knoflook en de ui met limoensap en breng op smaak met peper. Zet weg tot gebruik.
  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Was de spinazie en kook dit met het aanhangend vocht tot de spinazie geslonken is. Laat dit goed uitlekken, knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Hak de walnoten grof.
  • Klop het ei los en voeg de uitgeperste teen knoflook, het paprikapoeder en de gehakte walnoten toe. Roer hier de spinazie door en breng op smaak met peper.
  • Verdeel het mengsel over de 4 wraps, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Strooi de kaas erover. Zet de wraps in het midden van de oven. Na ongeveer 15 minuten is het klaar. De kaas is dan gesmolten en heeft een lekker kleurtje gekregen.
  • Serveer de wraps met de salsa. Eet smakelijk!
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *