Quesadilla

Fotobron: Pixabay

Nigella Lawson

Ja, ik zit even heel erg in een “Nigella-periode”. Zij maakte een ei-tortillataart die mij gelijk deed denken aan de quesadilla die ik normaal gesproken graag maak op de camping. Haar ei-tortillataart was een welkome afwisseling op mijn gebruikelijke quesadilla, waarvan je hieronder het recept kunt vinden. Wil je het recept van Nigella ook wel eens proberen? Bekijk dan haar nieuwste boek Bij mij aan tafel.

Camping

Ons kampeerseizoen begint op 15 maart en eindigt op 1 november, dus we moeten even geduld hebben nog. Maar door Nigella kwam ik hier ineens weer op! In het voor- en najaar – als het nog erg fris is – wil ik het liefst een warme lunch. Buiten is het koud, in de caravan brandt de kachel voluit, knus en gezellig. Soep heb ik niet altijd zin in, maar deze quesadilla is toch wel zo supersnel gemaakt. En vreselijk lekker. De quesadilla is een soort Tex-Mex tosti en bestaat uit mais- of bloemtortilla’s die worden gevuld met in ieder geval kaas. Daarnaast kun je natuurlijk allerlei toevoegingen doen en het zo gek maken als je  wilt.

quesadilla

Quesadilla

Kook: 15 min
Totaal: 15 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 2 tortilla's
  • 2 bosuitjes
  • 1-2 el jalapeño pepers
  • geraspte kaas (naar keus)
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Snijd de bosuitjes in ragfijne ringetjes en laat de jalapeño's uitlekken.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en leg hier een tortilla in. Beleg deze met de kaas, bosuitjes en jalapeño's. Leg de andere tortilla er bovenop.
  • Bak dit op laag vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai de tortilla dan om en bak de andere kant.
  • Serveer met plakjes komkommer, flinterdun gesneden ijsbergsla en salsa.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review