Maak van je Airfryer een Eifryer en kook of bak je eitjes erin!

Eifryer

Na het geslaagde experiment met frietjes en snacks en de overheerlijke courgettepakketjes besloot ik een nog veel gewaagder experiment uit te voeren. Op internet zag ik flink wat berichten van mensen die eieren in de AF stoppen. Al dan niet met schil. Ik heb het dus geprobeerd en hieronder zie je de resultaten van de eitjes uit de EIfryer.

Gekookt ei uit de Airfryer

Aangezien wij regelmatig eieren (van onze eigen kippen) eten en het dan best hectisch is ‘s morgens, besloot ik te beginnen met gekookte eieren. Er gingen twee eieren het koude mandje in. En ik zette de AF op 160°C, twaalf minuten. Daarna haalde ik de eieren er uit en liet ze schrikken onder de koude kraan. Het resultaat was: overheerlijke hardgekookte eitjes! Wij hebben eigenlijk liever halfzachte eitjes, maar omdat de verhalen op internet nogal verschillend zijn, koos ik er voor hardgekookte eieren te maken. Later ook nog zachte eitjes gekookt (die waren te zacht) op 8 minuten. Het perfecte zachte eitje maak je in 10 minuten.

Sommige mensen vinden het onzin om dat in de AF te doen. Maar bedenk wel dat je traditioneel (pan/water) eerst het water moet laten koken. Dan de eieren er in moet doen. Dan zoveel minuten moet koken. Dan schrikken. Je bent net zo lang, of langer bezig. Nu hoefde ik niet op het water te letten.

De tip die veelal wordt meegegeven is om een gaatje te prikken voordat je de eieren in de AF doet, zodat de lucht kan ontsnappen. Ik heb dat niet gedaan en bleek ook niet nodig te zijn.

Onze scharrelkippen

Gebakken ei uit de Eifryer

Aangezien het eitje koken een succes was, besloot ik me gelijk maar te wagen aan het bakken van een eitje. In de oven in een muffinvorm kan dat tenslotte ook, dus waarom niet in de AF? Geen opwarmtijd, gewoon gelijk beginnen. En wat denk je? Juist, ook dit was een succes!

Ik nam ovenvast schaaltje en goot daar een ei in leeg. Je kunt er natuurlijk ook allerlei lekkers aan toevoegen: geraspte kaas, stukjes ham, stukjes champignon, stukjes paprika of tomaat… Kortom: laat je fantasie de vrije loop en geniet.  Je kunt natuurlijk ook de hele boel klutsen en dan pas in de schaaltjes doen. Ik koos voor het eerste, nu was de dooier nog mooi intact.

Tip die ik op internet tegen kwam: doe je afbakbroodjes en eieren tegelijk in de airfryer! Zet de machine 8 minuten op 160℃. Werkt iedere keer weer.

Eifryer

Omelet in een bakje

5 van 1 stem
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 2 tl geraspte kaas
 • 2 champignons
 • 2 plakjes ontbijtspek
 • olie

Instructies
 

 • Vet de ovenschaaltjes in met wat olie en breek boven ieder schaaltje een ei.
 • Snijd de ontbijtspek en champignons in kleine stukjes en verdeel dit over de twee schaaltjes.
 • Zet de airfryer aan op 190℃ en stel de tijd in op tien minuten.
  Eifryer
 • LET OP: de bakjes zijn heet! Haal ze dus met een tang uit de airfryer.
Ontbijt
Nederlands
Airfryer recept, Omelet uit de airfryer
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

5 reacties op “Maak van je Airfryer een Eifryer en kook of bak je eitjes erin!

 1. Ik ga proberen om op jouw manier een ei te bakken.
  Enigste vraag is kan het gewoon direkt in een koude airfryer?

 2. Ik ga proberen om op jouw manier een ei te bakken.
  Enigste vraag is kan het gewoon direkt in een koude airfryer?

 3. Wat een leuke recepten bedenk je toch. Maar een eitje bakken is me wel al gelukt, dat was een heerlijker omelet met van alles en nog wat maar een eitje koken heb ik nog niet geprobeerd. Dus dat moet ik toch maar eens van doen?

  1. Hej Mirjam, dank je wel 🙂 Ja, dat gekookte eitje tezamen met een broodje is geweldig! Zeker op de zondagmorgen, lekker lui en dan genieten. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info