Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken.

Sambal is ook lekker op een broodje kaas!

sambal

Sambal Malakka

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 10 rode pepers
  • 1 stengel sereh
  • 2 el laos
  • 2 tl trassie
  • 1 stuk asem (ter grootte van walnoot)
  • 4 el water (warm)
  • 1/8 blok santen
  • 4 el olie
  • zout (naar smaak)

Instructies

  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn. Was de pepers en hak ze heel fijn.
  • Verwijder het bovenste harde gedeelte van de sereh stengel, plet de stengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
  • Wrijf de ui, knoflook, laos, trassie en zout fijn in de vijzel.
  • Bak dit mengsel in de olie tot de uien geel zijn.
  • Wrijf intussen de pepers fijn.
  • Voeg pepers en asemwater (gemaakt van de asem en 4 eetlepels warm water) aan het mengsel toe.
  • Roer er het blokje santen en de sereh stengel door en kook de sambal door tot de uien gaar zijn.
  • Zodra de olie uit de santen boven drijft is de sambal klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *