Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken.

Sambal is ook lekker op een broodje kaas!

sambal

Sambal Malakka

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten
 

  • 4 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 10 rode pepers
  • 1 stengel sereh
  • 2 el laos
  • 2 tl trassie
  • 1 stuk asem ((ter grootte van walnoot))
  • 4 el water ((warm))
  • 1/8 blok santen
  • 4 el olie
  • zout ((naar smaak))

Aan de slag
 

  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn. Was de pepers en hak ze heel fijn.
  • Verwijder het bovenste harde gedeelte van de sereh stengel, plet de stengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
  • Wrijf de ui, knoflook, laos, trassie en zout fijn in de vijzel.
  • Bak dit mengsel in de olie tot de uien geel zijn.
  • Wrijf intussen de pepers fijn.
  • Voeg pepers en asemwater (gemaakt van de asem en 4 eetlepels warm water) aan het mengsel toe.
  • Roer er het blokje santen en de sereh stengel door en kook de sambal door tot de uien gaar zijn.
  • Zodra de olie uit de santen boven drijft is de sambal klaar.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *