De lekkerste shoarma

Wie is er nu niet dol op shoarma? Lekker op een pitabroodje of gewikkeld in een wrap is het de ultieme guilty pleasure. En ook al is het nog zo lekker en eet je het niet al te vaak, het is wel vet. Ik heb niets tegen vet hoor, maar soms mag het best een beetje minder. Dan ben je blij met je airfryer!

Serveer de shoarma direct vanuit de AF in een pitabroodje of wrap, lekker met knoflooksaus. Wil je het nu nog “magerder” hebben dan geef je er geen knoflooksaus bij maar een heerlijke rode uiensaus. Het vlees doe je dan niet op een broodje, maar wikkel je gewoon in een blaadje ijsbergsla.

shoarma

Shoarma met paprika

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 500 gram runderreepjes of kipreepjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el shoarmakruiden

Instructies

  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Meng de paprika, ui en het vlees en schep de kruiden er door. Voeg 1 theelepel olie toe en roer het goed door.
  • Schep het mengsel in de mand van de AF en stel de machine in op 180°C. Bak de shoarma in tien minuten. Schud halverwege de baktijd de shoarma even om.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie