Ben jij klaar voor de lekkerste shoarma?

Wie is er nu niet dol op shoarma? Lekker op een pitabroodje of gewikkeld in een wrap is het de ultieme guilty pleasure. En ook al is het nog zo lekker en eet je het niet al te vaak, het is wel vet. Ik heb niets tegen vet hoor, maar soms mag het best een beetje minder. Dan ben je blij met je airfryer!

Serveer de shoarma direct vanuit de AF in een pitabroodje of wrap, lekker met knoflooksaus. Wil je het nu nog “magerder” hebben dan geef je er geen knoflooksaus bij maar een heerlijke rode uiensaus. Het vlees doe je dan niet op een broodje, maar wikkel je gewoon in een blaadje ijsbergsla.

shoarma

Shoarma met paprika

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 500 gram runderreepjes ((of kipreepjes))
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el shoarmakruiden

Aan de slag
 

  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Meng de paprika, ui en het vlees en schep de kruiden er door. Voeg 1 theelepel olie toe en roer het goed door.
  • Schep het mengsel in de mand van de AF en stel de machine in op 180°C. Bak de shoarma in tien minuten. Schud halverwege de baktijd de shoarma even om.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat hieronder een reactie achter of waardeer het recept met hartjes. Zou ik tof vinden! Wil je iedere vrijdag de laatste artikelen en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *