Gekruide kipfilet met een zoetje

Kipfilet uit de koekenpan of oven kan natuurlijk ook, maar deze gekruide kipfilet met een zoetje maakte ik klaar in de Airfryer. Gewoon omdat het kan. Ik heb dat ding tenslotte niet voor niets gekregen. Ik wil hem eigenlijk zo veel mogelijk gebruiken om te zien wat er allemaal mogelijk is. Of niet.

Gekruide kipfilet

Als ik heel eerlijk ben vond ik dat de kip lekker mals en sappig bleef. Veel beter dan vanuit de oven. En als ik je een tip mag geven: maak het van kippendijen, dan wordt het nog lekkerder! Helaas houdt manlief er niet van, dus vandaar dat in onderstaand recept kipfilet is gebruikt.

Lekker met een frisse salade en krieltjes of met fritatta’s van bloemkool en broccoli.

Onderstaande tijd geldt voor mijn airfryer. Heb jij een andere machine dan een Molino van 3,5 liter? Let dan even goed op dat de kip wel gaar is. Een vergiftiging zit anders in een klein mandje!

gekruide kipfilet

Gekruide krokant gebakken kip

Kook: 50 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 tl honing
  • 1 draai zeezout
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom. Snijd de “vuiligheid” van de kip weg en leg in de marinade. Schep goed om en masseer de marinade even in de kip. Zet dan minimaal een half uur afgedekt weg.
  • Leg de kip in de AF en stel de temperatuur in op 180℃. Bak de kip 10 minuten.
  • Keer de kip dan om en bak nogmaals 10 minuten, maar dan op 160℃.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie