Een quiche van restjes is perfect om van overgebleven groenten, restjes vlees en ander voedsel af te komen dat de beste tijd heeft gehad. Een prima recept dus voor het einde van de week, wanneer je restjes over hebt. En mocht je niet van quiche houden, dan kun je altijd nog een maaltijdsoep maken natuurlijk.
Quiche Lorraine
De hartige taart zoals de meeste mensen hem kennen is de quiche Lorraine: een bodem, spek, kaas en dan een vulling van eieren en room. De quiche is een open taart met een bodem van bloem, water en boter. In onderstaand recept gebruik ik een kant en klare bodem die ik nog in de vriezer had liggen. In Nederland is het ook in de supermarkt te koop, maar soms wel twee keer zo duur als in Frankrijk. Onderstaand recept is een allegaartje en doop ik bij deze om tot Quiche Silphya! Heb je er echt helemaal zin in gekregen en wil je de bodem toch ook zelf maken, bekijk dan deze heerlijke hartige preitaart.
Handig
Ik heb altijd room en eieren, deeg en spekjes liggen standaard in de vriezer. Heb je dan een keer trek in iets hartigs (je krijgt bijvoorbeeld onverwacht visite rond borreltijd) heb je in mum van tijd een lekkere quiche op tafel getoverd. Het deeg kun je nl. met verpakking en al even in de magnetron doen. De spekjes kun je ook bevroren op laag vuur vast wat laten sudderen. Als het ontdooid is bak je ze uit. Aangezien er dan niet zo heel veel in de taart zit, behalve spek en kaas, is het ook sneller klaar.
Recept restjes-quiche
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!