Rabarber-frambozencrumble: pas op je vingers!

Toen wij net terug waren uit Zweden, gingen we gauw naar de Ikea. Dat een land je toch zo in vervoering kan brengen dat je maar gauw naar de blauw-gele winkelketen gaat om het gevoel weer terug te krijgen. Dat is raar. Ik kan maar geen genoeg krijgen van Zweden. Hoe dan ook: bij de Ikea namen we een zak kant en klare topping (rabarber-frambozencrumble) mee vanuit de diepvries en een pakje vanillesaus. Ook kant en klaar. Hoe veel principes kun je overboord gooien als je heimwee hebt? Veel dus!

Rabarber-frambozencrumble met appel

Zoals je weet heb ik niet zo’n grote airfryer, dus de vormpjes pasten er maar net in. Het ene vormpje een klein beetje bovenop het andere vormpje. Hierdoor was het dat manlief zijn taartje eerder kreeg dan ik. Er werd een gil gegeven, ik schrok me een hoedje, en daarna een kreun en een zucht. “Oh, wat is dat lekker!” schreeuwde hij uit. Het leek me ietwat overdreven allemaal, maar he een compliment is altijd leuk. *Pling* Ah, mijn taartje klaar. Gil. Schreeuw. Zucht kreun en steun. Oh wat is dat lekker! Nu begreep ik zijn enthousiasme ineens veel beter.

Zo slecht voor de lijn. Zo lekker. Zo ontzettend veel te weinig, manlief vroeg gelijk al wanneer ik er meer ging maken.

Zelf maken

Normaal ben ik heel erg van het zelf maken, maar dit kwam toevallig zo uit. En spijt heb ik hier absoluut niet van. Wat ontzettend lekker! Deze ga ik nog eens maken, maar dan zodat ik precies weet wat er in zit.

Dus de eerstvolgende keer dat je bij Ikea bent denk dan aan dit recept. Doe jezelf dan een plezier en neem de crumble en saus mee.

rabarber-frambozencrumble

Rabarber-frambozencrumble met appel en vanillesaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Bereidingstijd: 17 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • ½ appel ((ik gebruikte golden declicious))
  • 4 el rabarber-frambozencrumble
  • 2 el vanillesaus

Aan de slag
 

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Pak twee tartelette-vormen. Leg op ieder vormpje een plakje bladerdeeg.
  • Snijd een halve appel in tweeën en snijd in dunne schijfjes. Verdeel over het bladerdeeg.
  • Open de zak rabarber-frambozencrumble die je bij Ikea hebt gekocht en schep vanuit ieder zakje 1 eetlepel per vormpje.
  • Vouw het overhangende bladerdeeg dicht. Zet de AF op 180℃ en stel de timer in op 18 minuten.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *