Pastasalade met gebakken kip en avocado

Pastasalade met gebakken kip

Op warme dagen heb je niet altijd zin in een warme maaltijd. En de salades komen misschien je neus wel uit. Maak dan eens deze pastasalade met gebakken kip. Het is echt een aanrader. Lekker fris en door de appel een beetje zoet. Maar ook kruidig door de kip. Een geweldige combinatie als je het mij vraagt.

Pastasalade met gebakken kip

De pasta en de kip zijn warm, de rest is koud. Hierdoor krijg je een lekkere lauwwarme salade. Erg fijn in de zomer. Je kunt de pasta gebruiken die jij lekker vindt: volkoren of niet, glutenvrij of niet, er is zelfs een paleo pasta te koop. Hierdoor is deze salade eigenlijk geschikt voor iedereen, welke eetwijze je dan ook hanteert. En kun je gewoon alles eten, dan is het ook lekker om er een beetje geraspte Parmezaanse kaas over te strooien. Wel verse natuurlijk en dan zelf raspen.

Wat is jouw favoriete pastasalade?

Pastasalade met gebakken kip

Pastasalade met gebakken kip en avocado

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • peper en zout ((naar smaak))
  • 1 el kokosolie
  • 100 gram pasta ((naar keuze, ik gebruikte volkoren fusilli))
  • 50 gram veldsla
  • 1 avocado
  • 50 gram alfalfa
  • 4 el peterselie
  • 1 appel
  • ½ komkommer
  • 4 el olijfolie ((goede kwaliteit))
  • 40 gram walnoten ((gehakt))

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar, zoals je gewend bent of volgens de verpakking. Giet dit af en spoel even af onder koud water.
  • Wrijf de kipfilet in met paprikapoeder, komijnzaad, peper en zout. Bak de kipfilet totdat deze goudbruin en gaar is.
  • Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd deze in blokjes.
  • Schil de appel en verwijder het klokkenhuis. Snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de peterselie fijn en hak de walnoten in grove stukken.
  • Meng de sla, komkommer, appel, peterselie en alfalfa goed door elkaar. Schep het door de pasta. Strooi de walnoten er over heen.
  • Snijd de kipfilet en de avocado in dunne plakjes en leg bovenop de salade.
  • Druppel er dan de olijfolie overheen.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info