Giet kokend water op de bulgur, tot het net onder staat. Laat dit, afgedekt met een bord, een half uurtje staan.
Snijd de paprika en abrikozen in kleine blokjes, snipper de rode ui, hak peterselie, koriander en munt fijn, snijd de cherry tomaatjes in vieren en hak het pepertje fijn (mét zaadjes.)
Als het goed is is al het water door de bulgur opgenomen. Haal het een beetje los met een vork.
Schep alles met je handen door de bulgur en de salade is klaar.
Gehaktstaven
Fruit de ui en spinazie.
Als de spinazie is geslonken voeg je de rozijnen, gehakte amandelen (grof en fijn en poeder), nootmuskaat, djinten, knoflook (geperst of fijngehakt), zout en peper toe.
Bak dit allemaal even mee onder voortdurend roeren. Zet dan het vuur uit en laat het mengsel goed afkoelen.
Schep het mengsel in een kom, voeg het gehakt toe en maak hier staven van. Bak ze rondom bruin totdat ze gaar zijn.
Dressing
Meng alle ingrediënten goed en sprenkel over de tabouleh.
Notities
En om het nu helemaal af te maken maak je er een muntdip bij van yoghurt, citroensap en fijngehakte verse munt.