Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, want ik moest en zou het nu eten ook!
Dus na een speurtocht op internet en wat eigenwijze ideeën en veranderingen kwam het uiteindelijk toch nog allemaal op tafel!
Wat is tabouleh eigenlijk?
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken en betekent lichtscherp in het Oud Arabisch. Het wordt gegeten als voorgerecht of als bijgerecht. Maar aangezien wij salades vaak als hoofdgerecht eten is dat in dit geval ook op die manier gegeten. Het bestaat altijd uit bulgur, tomaten, ui, peterselie en munt. Naar smaak kun je dan allerlei ingrediënten toevoegen. Het geheel wordt overgoten met citroensap en olijfolie. Maar dat ging mij wat te ver, sprenkelen is wel genoeg.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!