Mexicaanse soep met tortillachips

Deze Mexicaanse soep zag ik voor het eerst op 24Kitchen in de serie Jamie’s 15 minuten meals. Die serie vind ik helemaal geweldig, de manier waarop hij over eten praat (ik val in herhaling) en de manier waarop hij met zijn potten en pannen omgaat vind ik superlekker om te zien. Alleen het “mister bean, mrs. onion” etc. hoeft van mij niet zo. Maar het geeft hem wel iets “eigens” natuurlijk.

Echt in 15 minuten op tafel?

Als je zorgt dat het water al gekookt klaar staat in de waterkoker, de oven al op “full wack” staat en de pannen reeds op het vuur kom je in de richting. Als je dan ook nog eens alle ingrediënten van tevoren hebt gesneden dan zit je goed. Dan gaat het wel lukken in vijftien minuten. Anders echt niet! Maar dat maakt niet uit, de soep is heerlijk. En ach, het hoeft ook niet zo supersnel van mij.

Mexicaanse soep

Mexicaanse soep met tortillachips

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 2 el olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 4 geroosterde paprika’s, pot
  • 15 gram koriander
  • 3 rode pepers
  • 850 ml kokend water
  • ½ limoen, sap
  • 1 zak tortillachips
  • 50 gram cheddar, geraspt
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 el jalapeños, uit pot, plus een beetje vocht
  • ½ bosje munt

Instructies

  • Zet een grote pan met olijfolie op hoog vuur en zet de grill voluit.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en knijp/pers de knoflook. Voeg dit toe aan de pan en fruit het even een paar minuten aan.
  • Doe nu de tomatenblokjes en geroosterde paprika's erbij en bak nog even mee. Scheur de koriander en snijd twee pepers in dunne ringetjes. Giet hier het kokende water bij en laat het lekker pruttelen.
  • Spreid de tortillachips uit op een bakplaat en strooi hier de geraspte kaas over. Snijd de overgebleven peper in ringetjes en strooi dit er ook over. Plaats de bakplaat onder de grill tot de kaas gesmolten is en het geheel een mooi goudbruin kleurtje heeft.
  • Doe ondertussen de kwark in een kom en voeg daar de jalopeñopepers plus een beetje vocht en een half bosje munt aan toe. Zet de staafmixer erin en pureer het.
  • Pureer de soep met een staafmixer, knijp er een halve limoen boven en roer nog even door.

Notities

Serveertip: geef er op een apart plankje in blokjes gesneden avocado, in vieren gesneden cherry tomaatjes en ongeveer 40 gram feta bij.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie