sambal

Sambal tomaat

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 potten

Ingrediƫnten

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 duim laos
  • 2 el olie
  • 500 gr rode pepers
  • 8 rawits
  • 1 tl trassi
  • 5 tomaten
  • 2 el azijn
  • 3 el suiker
  • zout naar smaak

Instructies

  • Pel de uien, knoflook en snijd ze samen met de laos in stukken. Maal dit tot een grove pasta.
  • Verhit de olie in een wok en bak hier het mengsel in.
  • Snijd ondertussen de rode pepers en rawits in grove stukken en maal tot een pasta.
  • Voeg dit tezamen met de trassi toe aan de wok.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de wok. Giet de azijn en suiker erbij en breng op smaak met zout.
  • Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Notities

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.