Sambal tomaat

sambal

Sambal tomaat

Prep: 5 min
Kook: 20 min
Totaal: 25 min
Porties: 2 potten
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 duim laos
  • 2 el olie
  • 500 gr rode pepers
  • 8 rawits
  • 1 tl trassi
  • 5 tomaten
  • 2 el azijn
  • 3 el suiker
  • zout naar smaak

Instructies

  • Pel de uien, knoflook en snijd ze samen met de laos in stukken. Maal dit tot een grove pasta.
  • Verhit de olie in een wok en bak hier het mengsel in.
  • Snijd ondertussen de rode pepers en rawits in grove stukken en maal tot een pasta.
  • Voeg dit tezamen met de trassi toe aan de wok.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de wok. Giet de azijn en suiker erbij en breng op smaak met zout.
  • Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Sylvia's tips

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 747 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review