Sambal tomaat

sambal

Sambal tomaat

Prep: 5 min
Kook: 20 min
Totaal: 25 min
Porties: 2 potten
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 duim laos
  • 2 el olie
  • 500 gr rode pepers
  • 8 rawits
  • 1 tl trassi
  • 5 tomaten
  • 2 el azijn
  • 3 el suiker
  • zout naar smaak

Instructies

  • Pel de uien, knoflook en snijd ze samen met de laos in stukken. Maal dit tot een grove pasta.
  • Verhit de olie in een wok en bak hier het mengsel in.
  • Snijd ondertussen de rode pepers en rawits in grove stukken en maal tot een pasta.
  • Voeg dit tezamen met de trassi toe aan de wok.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de wok. Giet de azijn en suiker erbij en breng op smaak met zout.
  • Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Sylvia's tips

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review