
Sambal tomaat
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Print recept
Pin recept
Porties: 2 potten
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 duim laos
- 2 el olie
- 500 gr rode pepers
- 8 rawits
- 1 tl trassi
- 5 tomaten
- 2 el azijn
- 3 el suiker
- zout (naar smaak)
Aan de slag
- Pel de uien, knoflook en snijd ze samen met de laos in stukken. Maal dit tot een grove pasta.
- Verhit de olie in een wok en bak hier het mengsel in.
- Snijd ondertussen de rode pepers en rawits in grove stukken en maal tot een pasta.
- Voeg dit tezamen met de trassi toe aan de wok.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de wok. Giet de azijn en suiker erbij en breng op smaak met zout.
- Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Sylvia’s tips
Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb jij dit recept al geprobeerd? Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram. Vermeld @SilphyasKitchen en hashtag #SilphyasKitchen.