
Sambal tomaat
Porties: 2 potten
Afdrukken
Pin
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 duim laos
- 2 el olie
- 500 gr rode pepers
- 8 rawits
- 1 tl trassi
- 5 tomaten
- 2 el azijn
- 3 el suiker
- zout naar smaak
Instructies
- Pel de uien, knoflook en snijd ze samen met de laos in stukken. Maal dit tot een grove pasta.
- Verhit de olie in een wok en bak hier het mengsel in.
- Snijd ondertussen de rode pepers en rawits in grove stukken en maal tot een pasta.
- Voeg dit tezamen met de trassi toe aan de wok.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de wok. Giet de azijn en suiker erbij en breng op smaak met zout.
- Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Sylvia's tips
Schep de sambal in gesteriliseerde potten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen