Sambal peteh

sambal

Sambal peteh

Prep: 10 min
Kook: 10 min
Totaal: 20 min
Porties: 1 pot
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 150 gr rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el ui gesnipperd
  • 1 tl laos
  • tl trassi
  • 1 stengel sereh gekneusd
  • 40 gr santen
  • 1 tl asem verdund met 2 el water
  • 50 ml water
  • 100 gr peteh bonen

Instructies

  • Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
  • Roer de laospoeder er doorheen.
  • Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
  • Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
  • De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
  • Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
  • Schep de boontjes door de sambal.
  • Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
  • Verwijder nu de sereh.

Sylvia's tips

Schep de sambal in een gesteriliseerde pot.
Bijgerecht
Indonesisch
Petehbonen, Sambal, Sambal peteh, Sambal recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

1 gedachte over “Sambal peteh”

Plaats een reactie

Review