Sambal peteh

sambal

Sambal peteh

Prep: 10 min
Kook: 10 min
Totaal: 20 min
Porties: 1 pot
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 150 gr rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el ui gesnipperd
  • 1 tl laos
  • tl trassi
  • 1 stengel sereh gekneusd
  • 40 gr santen
  • 1 tl asem verdund met 2 el water
  • 50 ml water
  • 100 gr peteh bonen

Instructies

  • Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
  • Roer de laospoeder er doorheen.
  • Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
  • Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
  • De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
  • Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
  • Schep de boontjes door de sambal.
  • Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
  • Verwijder nu de sereh.

Sylvia's tips

Schep de sambal in een gesteriliseerde pot.
Bijgerecht
Indonesisch
Petehbonen, Sambal, Sambal peteh, Sambal recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

1 gedachte over “Sambal peteh”

Plaats een reactie

Review