Sambal peteh

sambal

Sambal peteh

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten
 

  • 2 el olie
  • 150 gr rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el ui (gesnipperd)
  • 1 tl laos
  • tl trassi
  • 1 stengel sereh (gekneusd)
  • 40 gr santen
  • 1 tl asem (verdund met 2 el water)
  • 50 ml water
  • 100 gr peteh bonen

Aan de slag
 

  • Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
  • Roer de laospoeder er doorheen.
  • Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
  • Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
  • De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
  • Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
  • Schep de boontjes door de sambal.
  • Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
  • Verwijder nu de sereh.

Schep de sambal in een gesteriliseerde pot.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

One thought on “Sambal peteh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *