Sambal peteh

sambal

Sambal peteh

Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 150 gr rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el ui gesnipperd
  • 1 tl laos
  • tl trassi
  • 1 stengel sereh gekneusd
  • 40 gr santen
  • 1 tl asem verdund met 2 el water
  • 50 ml water
  • 100 gr peteh bonen

Instructies

  • Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
  • Roer de laospoeder er doorheen.
  • Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
  • Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
  • De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
  • Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
  • Schep de boontjes door de sambal.
  • Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
  • Verwijder nu de sereh.

Notities

Schep de sambal in een gesteriliseerde pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *