
Sambal peteh
Porties: 1 pot
Afdrukken
Pin
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Ingrediënten
- 2 el olie
- 150 gr rode pepers
- 3 tenen knoflook
- 3 el ui gesnipperd
- 1 tl laos
- 1½ tl trassi
- 1 stengel sereh gekneusd
- 40 gr santen
- 1 tl asem verdund met 2 el water
- 50 ml water
- 100 gr peteh bonen
Instructies
- Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
- Roer de laospoeder er doorheen.
- Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
- Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
- De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
- Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
- Schep de boontjes door de sambal.
- Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
- Verwijder nu de sereh.
Sylvia's tips
Schep de sambal in een gesteriliseerde pot.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
Vandaag ga ik het voor een tweede keer maken omdat de sambal heerlijk smaakt en mij goed is bevallen.