Sambal peteh

sambal
sambal

Sambal peteh

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 150 gr rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el ui (gesnipperd)
  • 1 tl laos
  • tl trassi
  • 1 stengel sereh (gekneusd)
  • 40 gr santen
  • 1 tl asem (verdund met 2 el water)
  • 50 ml water
  • 100 gr peteh bonen

Instructies
 

  • Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
  • Roer de laospoeder er doorheen.
  • Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
  • Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
  • De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
  • Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
  • Schep de boontjes door de sambal.
  • Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
  • Verwijder nu de sereh.

Sylvia’s tips

Schep de sambal in een gesteriliseerde pot.
Bijgerecht
Indonesisch
Petehbonen, Sambal, Sambal peteh, Sambal recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

1 reactie op “Sambal peteh

  1. Vandaag ga ik het voor een tweede keer maken omdat de sambal heerlijk smaakt en mij goed is bevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info