Spareribs op Indische wijze

spareribs

Er lagen nog twee spareribs in de vriezer, en die lagen me al een tijd in de weg. Maar ja, wat zou ik er eens van gaan maken. Natuurlijk in de slowcooker, zo veel was in ieder geval al zeker. Maar dan de kruiden of de marinade? Tot ik van de week bedacht dat Indische wel heel erg lekker moesten worden, besluit was genomen en de spareribs werden uit de vriezer gehaald.

Lekker goedkope spareribs

Het zijn de goedkoopste delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Ze bevatten meestal 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten, afhankelijk van de kwaliteit en grootte. Maar na bereiding in de slowcooker vallen de botjes er tussenuit 🙂

Uit de losse pols

De marinade maakte ik een beetje van dit en een beetje van dat. Op gevoel. Op geur. Op kleur. Omdat dat nu niet het meest handige is wanneer je een recept wilt delen heb ik er toch maar wat maten e.d. bij gezet.

Aangezien manlief er niet zo van houdt heb ik voor hem maar een haaskarbonade gekocht en met de rest mee gemarineerd.

spareribs

Spareribs op Indische wijze

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Boterzacht. Bestek heb je niet meer nodig, het valt zo van de botjes af.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo spareribs
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 125 ml ketjap asin
  • 125 ml ketjap manis
  • 1 duim laos
  • 1 duim gember
  • 2 el sambal oelek
  • 1 el sambal brandal
  • 1 el asem
  • 3 el gula djawa (of bruine suiker)

Instructies
 

  • Snipper de uien, pers de tenen knoflook en snijd de laos en gember in plakjes.
  • Mix alle ingrediënten in een grote kom en voeg de spareribs toe.
  • Zorg ervoor dat ieder stukje vlees onder staat en laat dit een hele nacht zo trekken in de koelkast.
  • De volgende dag kieper je de hele bak om in de slowcooker en zet je de slowcooker zes uur op low.

Sylvia’s tips

Resultaat is donkere, pittige spareribs die zo van de botjes vallen.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info