Spareribs op Indische wijze

Er lagen nog twee spareribs in de vriezer, en die lagen me al een tijd in de weg. Maar ja, wat zou ik er eens van gaan maken. Natuurlijk in de slowcooker, zo veel was in ieder geval al zeker. Maar dan de kruiden of de marinade? Tot ik van de week bedacht dat Indische wel heel erg lekker moesten worden, besluit was genomen en de spareribs werden uit de vriezer gehaald.

Lekker goedkope spareribs

Het zijn de goedkoopste delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Ze bevatten meestal 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten, afhankelijk van de kwaliteit en grootte. Maar na bereiding in de slowcooker vallen de botjes er tussenuit 🙂

Uit de losse pols

De marinade maakte ik een beetje van dit en een beetje van dat. Op gevoel. Op geur. Op kleur. Omdat dat nu niet het meest handige is wanneer je een recept wilt delen heb ik er toch maar wat maten e.d. bij gezet.

Aangezien manlief er niet zo van houdt heb ik voor hem maar een haaskarbonade gekocht en met de rest mee gemarineerd.

spareribs

Spareribs op Indische wijze

Boterzacht. Bestek heb je niet meer nodig, het valt zo van de botjes af.
Kook: 6 uur
Marineren: 8 uur
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo spareribs
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 125 ml ketjap asin
  • 125 ml ketjap manis
  • 1 duim laos
  • 1 duim gember
  • 2 el sambal oelek
  • 1 el sambal brandal
  • 1 el asem
  • 3 el gula djawa of bruine suiker

Instructies

  • Snipper de uien, pers de tenen knoflook en snijd de laos en gember in plakjes.
  • Mix alle ingrediënten in een grote kom en voeg de spareribs toe.
  • Zorg ervoor dat ieder stukje vlees onder staat en laat dit een hele nacht zo trekken in de koelkast.
  • De volgende dag kieper je de hele bak om in de slowcooker en zet je de slowcooker zes uur op low.

Notities

Resultaat is donkere, pittige spareribs die zo van de botjes vallen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

3 gedachten over “Spareribs op Indische wijze”

  1. Hoi Sylvia,

    Op 31 december 2021 heb ik onderstaande opmerking naar jou gestuurd.
    Ik heb echter nog geen antwoord van jou ontvangen.

    Vandaar dat ik deze opmerking nog een keer stuur:

    Een heerlijk gerecht.
    Ik heb echter geen slowcooker en ook geen oven.
    Is dit gerecht ook te bereiden in een braadpan?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Beantwoorden
    • Hej Manolito, als ik het goed zie heb je bij 6 verschillende (slowcooker) gerechten telkens dezelfde vraag gesteld. Iedere keer gaf ik hetzelfde antwoord: ja, het is mogelijk. Vuur laag, sudderplaatje, meer vocht, vaker kijken of het gerecht niet zal uitdrogen en veel minder lang dan in de slowcooker. Mocht ik een recept zelf al eens in de oven of op het gasfornuis hebben gemaakt dan zal dat in het recept erbij staan. Als ik dat nog niet eerder heb gedaan is het voor mij ook gokken qua tijd etc.

      Beantwoorden
  2. Hoi Sylvia,

    Een heerlijk gerecht.
    Ik heb echter geen slowcooker en ook geen oven.
    Is dit gerecht ook te bereiden in een braadpan?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Beantwoorden

Plaats een reactie