Duivelse kip = ajam setan

Een vriend van mij had vroeger een Indisch restaurant in Amsterdam. Hij heeft meerdere keren een overheerlijke kip voor mijn neus gezet, zwartgeblakerd zag het er uit (maar was het natuurlijk niet) en het was heerlijk pittig. Maar helaas wist ik de naam van het recept niet dus kon het niet namaken. Onlangs nog aan hem gevraagd of hij niet het recept voor me had, maar hij had geen idee meer wat er allemaal in ging.

Facebook

Nu ben ik lid geworden van een Facebook groep met allerlei Indische recepten, dus ik dacht “laat ik daar eens vragen of iemand weet wat ik bedoel”. En daar kwam toen deze duivelse kip uit. Dit is het! Ik ben zo blij als een klein kind.

Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik.

Duivelse kip

Ajam setan (duivelse kip)

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

 • 1 kip (900 gr)
 • 3 sjalotten
 • 3 tenen knoflook
 • 2 rode lomboks
 • 10 rode rawits
 • 2 el ketjap manis
 • 1 tl gula djawa (palmsuiker)
 • 1 limoen (sap)
 • 1 tl zout
 • 200 ml kippenbouillon (zie recept)
 • 4 el olie

Aan de slag
 

 • Snijd de kip in stukken.
 • Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits fijn tot een pasta.
 • Wrijf de kip in met het zout.
 • Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de goudbruin en knapperig.
 • Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitelkken op keukenpapier.
 • Verhit de olie opnieuw en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon gevolg door de kecap en de gula toe . Dan de kip weer toevoegen en deze afgesloten zachtjes voor 30 minuten laten sudderen.
 • Roer het limoensap erdoor en serveer. Mocht het te droog worden dan een beetje extra bouillon toevoegen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

 

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *