Ajam setan (duivelse kip)

Een vriend van mij had vroeger een Indisch restaurant in Amsterdam. Hij heeft meerdere keren een overheerlijke kip voor mijn neus gezet, zwartgeblakerd zag het er uit (maar was het natuurlijk niet) en het was heerlijk pittig. Maar helaas wist ik de naam van het recept niet dus kon het niet namaken. Onlangs nog aan hem gevraagd of hij niet het recept voor me had, maar hij had geen idee meer wat er allemaal in ging.

Facebook

Nu ben ik lid geworden van een Facebook groep met allerlei Indische recepten, dus ik dacht “laat ik daar eens vragen of iemand weet wat ik bedoel”. En daar kwam toen deze duivelse kip uit. Dit is het! Ik ben zo blij als een klein kind.

Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik.

Duivelse kip

Ajam setan (duivelse kip)

Prep: 15 min
Kook: 30 min
Totaal: 45 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

 • 1 kip 900 gr
 • 3 sjalotten
 • 3 tenen knoflook
 • 2 rode lomboks
 • 10 rode rawits
 • 2 el ketjap manis
 • 1 tl gula djawa palmsuiker
 • 1 limoen sap
 • 1 tl zout
 • 200 ml kippenbouillon zie recept
 • 4 el olie

Instructies

 • Snijd de kip in stukken.
 • Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits fijn tot een pasta.
 • Wrijf de kip in met het zout.
 • Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de goudbruin en knapperig.
 • Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitelkken op keukenpapier.
 • Verhit de olie opnieuw en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon gevolg door de kecap en de gula toe . Dan de kip weer toevoegen en deze afgesloten zachtjes voor 30 minuten laten sudderen.
 • Roer het limoensap erdoor en serveer. Mocht het te droog worden dan een beetje extra bouillon toevoegen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!

 

close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review