Thaise kippendijen

Geen idee wat er is, maar ik heb toch zo’n behoefte aan pittige of kruidige recepten de laatste tijd. Kan er geen genoeg van krijgen. En laten deze kippendijen nou lekker kruidig zijn!

Gelukkig vinden de huisgenoten dat helemaal niet erg en kan ik me goed uitleven. Iets over is er zelden, maar als het over is staan er twee man blij te kijken: lunch!

Dit is ook zo’n recept dat eigenlijk altijd kan: gewoon bij je avondeten, of in een wrap, op stokbrood voor de lunch… verzin het maar, deze kippendijen zijn er voor gemaakt.

Kippendijen

Gemarineerde kippendijen uit de oven

Prep: 20 min
Kook: 30 min
Totaal: 50 min
Porties: 6 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • ½ bosje koriander met wortels
  • 190 ml zoete chilisaus
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 tl gember vers en fijn geraspt
  • 24 blaadjes Thais basilicum
  • 3 blaadjes kaffir limoen superfijn gesneden
  • 1 tl zoutvlokken
  • ½ tl sesamolie
  • 8 kippendijfilets zonder vel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Schraap de korianderwortels schoon en spoel ze af. Hak de wortels en steeltjes fijn en leg de blaadjes opzij voor de garnering.
  • Meng alle ingrediënten - behalve het korianderblad en de kip - in een kom. Wrijf de kip goed in met de marinade. Laat de kip 2 uur of een nacht rusten in de koelkast.
  • Leg de kip met de marinade in een grote ovenschaal en zet die 25-35 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten: de kip moet kleverig zijn met donkere gekaramelliseerde plekjes. Als de kip nog een beetje bleek ziet, zet de oventemperatuur dan hoger en laat de kip nog 10 minuten verder bruinen.
  • Serveer direct met de korianderblaadjes en eventueel nog wat Thais basilicum erover.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review