Thaise kippendijen

Geen idee wat er is, maar ik heb toch zo’n behoefte aan pittige of kruidige recepten de laatste tijd. Kan er geen genoeg van krijgen. En laten deze kippendijen nou lekker kruidig zijn!

Gelukkig vinden de huisgenoten dat helemaal niet erg en kan ik me goed uitleven. Iets over is er zelden, maar als het over is staan er twee man blij te kijken: lunch!

Dit is ook zo’n recept dat eigenlijk altijd kan: gewoon bij je avondeten, of in een wrap, op stokbrood voor de lunch… verzin het maar, deze kippendijen zijn er voor gemaakt.

thaise kippendijen

Gemarineerde kippendijen uit de oven

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):6 personen

Ingrediënten

  • ½ bosje koriander
  • 190 ml zoete chilisaus
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • 24 blaadjes Thais basilicum
  • 3 blaadjes kaffir limoen, ragfijn gesneden
  • 1 tl zoutvlokken
  • ½ tl sesamolie
  • 8 kippendijfilets, zonder vel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Schraap de korianderwortels schoon en spoel ze af. Hak de wortels en steeltjes fijn en leg de blaadjes opzij voor de garnering.
  • Meng alle ingrediënten – behalve het korianderblad en de kip – in een kom. Wrijf de kip goed in met de marinade. Laat de kip 2 uur of een nacht rusten in de koelkast.
  • Leg de kip met de marinade in een grote ovenschaal en zet die 25-35 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten: de kip moet kleverig zijn met donkere gekaramelliseerde plekjes. Als de kip nog een beetje bleek ziet, zet de oventemperatuur dan hoger en laat de kip nog 10 minuten verder bruinen.
  • Serveer direct met de korianderblaadjes en eventueel nog wat Thais basilicum erover.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie