Zandkoekjes met hazelnoten

Zandkoekjes

Zandkoekjes met hazelnoten

Kook: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):20 stuks

Ingrediënten

  • 95 gram hazelnoten
  • 135 gram bloem
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kardemompoeder
  • 125 gram boter (Vioblock), op kamertemperatuur
  • 1 el kraanwater

Instructies

  • Maal 40 gr hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 gr poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.
  • Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. ½ cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie