Zandkoekjes met hazelnoten

Een recept dat ik even snel heb gepikt van de AllerHande. In liefde (nieuwe blog) en oorlog (oude blog) is alles geoorloofd.

Zandkoekjes

Zandkoekjes met hazelnoten

Prep: 15 min
Kook: 15 min
Rusttijd: 30 min
Totaal: 1 uur
Porties: 20 stuks
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 95 gr hazelnoten
  • 135 gr bloem
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kardemompoeder
  • 125 gr zachte boter
  • 1 el kraanwater

Instructies

  • Maal 40 gr hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 gr poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.
  • Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. ½ cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.
Tussendoortje
Nederlands
Hazelnootkoekjes recept, Zandkoekjes, Zandkoekjes recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review